Pentagonas pranešė, kad ketvirtadienio vakarą surengtos atakos taikinys buvo penki „Kataib Hisbollah“ grupuotės ginklų sandėliai.

Ši grupuotė kaltinama dėl raketų atakos prie Tdažio bazę, esančią į šiaurę nuo Irako sostinės Bagdado, per kurią trečiadienį žuvo du amerikiečių kariai ir vienas britas. 12 kareivių buvo sužeisti, pranešė JAV vadovaujama kovos su IS koalicija.

Tai buvo kruviniausias išpuolis prieš JAV bazę Irake per pastaruosius metus. Atsakomybės už jį kol kas niekas neprisiėmė. JAV praeityje dėl tokių raketų išpuolių kaltino proiranietiškus kovotojus.

JAV gynybos sekretorius Markas Esperis ketvirtadienį perspėjo, kad „svarstomi visi variantai“, po to, kai per raketų ataką Irake žuvo trys JAV vadovaujamos koalicijos kariai, įskaitant du amerikiečius.

Žurnalistams M. Esperis sakė, kad išvakarėse su JAV prezidentu Donaldu Trumpu aptarė įmanomas atsakomąsias priemones. „Jis suteikė man įgaliojimus daryti tai, ką turime daryti“, – teigė Pentagono vadovas.

Trečiadienį Irake per raketų ataką prieš karinę bazę, esančią į šiaurę nuo Bagdado, žuvo du amerikiečių ir vienas britų karys.

Kelios valandos po trečiadienio atakų trys karo lėktuvai, tikriausiai priklausantys JAV vadovaujamai koalicijai, bombardavo „Hashed al Shaabi“ frakcijas, esančias kitoje sienos pusėje, Sirijos teritorijoje, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“

„Netoli Albukamalio nugriaudėjus 10-čiai sprogimų“ žuvo mažiausiai 18 irakiečių kovotojų, nurodė SOHR. Sirijos pasienio mieste Albukamalyje yra daug „Hashed al Shaabi“ kovotojų.

Kai kurios šio tinklo frakcijos kelerius metus kovoja drauge su Sirijos vyriausybinėmis pajėgomis ir tapdavo JAV koalicijos bei Izraelio antskrydžių Sirijoje taikiniais.