„Baltieji rūmai žino apie viešus pranešimus, kad vienam brazilų delegacijos nariui... nustatytas COVID-19“, – pranešime sakė D. Trumpo atstovė Stephanie Grisham.

D. Trumpas ir viceprezidentas Mike'as Pence'as „beveik nebendravo su tuo asmeniu“, kai J. Bolsonaro praėjusį savaitgalį viešėjo D. Trumpo rezidencijoje Floridoje.

„Šiuo metu [jų] ištirti nereikia“, – tvirtino S. Grisham.

Ji pabrėžė, kad, remiantis vyriausybės gairėmis, „šiuo metu nėra jokių nurodymų tirti pacientus, neturinčius simptomų, ir tik žmonės, turėję ilgesnį kontaktą su patvirtintais [koronaviruso] atvejais, turėtų karantinuotis“.

Brazilijos vyriausybė anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad kraštutinių dešiniųjų prezidento atstovas Fabio Wajngartenas susirgo naujojo koronaviruso sukeliama liga COVID-19.

Brazilijos prezidento biuras „ėmėsi visų reikalingų prevencinių priemonių, kad apsaugotų prezidento ir visų su juo į Jungtines Valstijas keliavusių darbuotojų sveikatą“, sakoma pranešime.

F. Wajngartenas savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ šeštadienį pasidalijo nuotrauka, kurioje jis nufotografuotas su D. Trumpu ir M. Pence'u.