Nuotraukoje, darytose Saudo Arabijos bendrovėje „Aramco“, matomas apsauginę kaukę dėvintis darbuotojas, persirengęs dezinfekavimo priemone.

Po pasaulį ir toliau sparčiai plintant koronavirusui, žmonės raginami paisyti higienos, skelbia „The Daily Mail“.

Aramco“ atstovai skelbia skubiai ėmęsi priemonių ir pažadėjo pasirūpinti, kad tokie incidentai daugiau nebepasikartotų. Bendrovės išplatiname pranešime teigiama: „Norime atsiprašyti dėl internete pasirodžiusių nuotraukų, kuriose – mūsų darbuotojas, persirengęs dezinfekavimo skysčio buteliuku. „Aramco“ griežtai smerkia sprendimą būtent tokiu žeminančiu būdu priminti higienos svarbą. Bendrovė nedelsiant tam užkirto kelią ir ėmėsi drastiškų priemonių, kad tai daugiau nebepasikartotų“.

Bendrovė „Aramco“ buvo priversta išplatinti tokį pareiškimą po to, kai nuotraukos išplito internete ir sulaukė didžiulės kritikos. Žmonės tokią praktiką vadino „pasibjaurėtina“ ir „žeminančia“. Kiti tvirtina, kad toks elgesys – rasistinis. Vienas tviterio komentatorius pareiškė, kad darbuotojui už tokį pažeminimą turėjo išmokėti kompensaciją. Bendrovės atstovai sako, kad tokia iniciatyva buvo įgyvendinta be bendrovės vadovybės sutikimo.

Saudo Arabija, kur nustatyta maždaug 20 koronaviruso atveju, reiškia nerimą dėl viruso plitimo Persijos įlankoje.