„Geriau imtis prevencijos, o ne spręsti problemą vėliau, arba net per vėlai, kaip tai daroma Italijoje“, – žurnalistams sakė Čekijos ministras pirmininkas Andrejus Babišas.

Jis pažymėjo, kad pradinės ir vidurinės mokyklos nuo trečiadienio bus uždarytos iki atskiro pranešimo ir kad šioje 10,6 mln. gyventojų turinčioje šalyje bus draudžiami visi renginiai, skirti daugiau nei 100 dalyvių.

Iki antradienio Praha pranešė apie 40 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o šiauriau esanti jos kaimyninė Lenkija, turinčti 38 mln. gyventojų – apie 18 tokių atvejų.

Tuo metu Slovakijoje kadenciją baigiantis ministras pirmininkas Peteris Pellegrini sakė, kad katalikų vyskupai atšaukė pamaldas iki kovo 23 dienos.

Slovakija, kur patvirtinti septyni susirgimo atvejai, dviem savaitėms uždraudė masinius susibūrimus ir liepė visiems piliečiams, grįžtantiems iš koronaviruso židinių Kinijoje, Pietų Korėjoje, Irane ir Italijoje 14 dienų savarankiškai laikytis namų karantino.

Šią savaitę sostinėje Bratislavoje lieka uždaryti visi universitetai, mokyklos ir vaikų darželiai.

Lenkija taip pat uždraudė organizuoti masinius renginius ir nusprendė tikrinti keleivius ne tik Vokietijos ir Čekijos pasienyje, bet ir prie Ukrainos, Baltarusijos ir Lietuvos sienų.

Keliais, geležinkeliais ar keltais atvykstantiems keliautojams matuojama temperatūra, taip pat renkami kontaktiniai duomenys, kad prireikus su jais būtų galima susisiekti.

Lenkijoje didžioji dalis koronaviruso sukeliama liga COVID-19 sergančių pacientų užsikrėtė lankydamiesi Vokietijoje.

Lenkijos nacionalinė futbolo asociacija PZNP taip pat paskelbė, kad sirgaliams bus uždrausta stebėti vėliau šį mėnesį turinčias įvykti dvejas draugiškas rungtynes su Suomija ir Ukraina.