Premjeras Giuseppe Conte pranešė, kad antradienį griežtos priemonės bus pradėtos taikyti visos apie 60 mln. gyventojų turinčios šalies mastu. Anksčiau buvo izoliuoti keli šiauriniai Italijos regionai, informuoja news.sky.com.

Priemonės, kurias jis apibūdino kaip „Lieku namuose“, reiškia, jog žmonėms bus leidžiama keliauti tik į darbą arba svarbiais šeimos reikalais. Italijos piliečiai iš karto sutriko ir nelabai supranta, kas jiems leidžiama. Ką šios priemonės reiškia įvairių sričių atžvilgiu?

Viešasis transportas

G. Conte pareiškė, jog viešasis transportas kursuos, taip pat veiks oro uostai ir traukinių stotys. Turistams bus leidžiama grįžti į savo šalį, tačiau išvykstantieji ir atvykstantieji lėktuvais turės pagrįsti savo keliones.

Kai pirmiausia buvo izoliuotos šalies šiaurinėje dalyje esančios provincijos, keliautojai turėjo traukinių stotyse pasirašyti policininkų formas ir patvirtinti, kad jie keliauja „pagrįstais darbo reikalais“, esant būtinoms situacijoms, dėl sveikatos priežasčių arba grįžta namo. Be to, traukinių stotyse buvo matuojama keleivių kūno temperatūra.

Automobiliai

Pagrindiniuose keliuose policijos pareigūnai tikrina, ar vairuotojai laikosi judėjimo apribojimų.

Kruiziniai laivai

Kruiziniams laivams uždrausta švartuotis kai kuriuose jūrų uostuose. Anksčiau buvo pradėti tikrinti į Veneciją atvykstantys kruizinių laivų keleiviai – jiems buvo neleista išsilaipinti ir aplankyti miesto.

Restoranai

Barams ir restoranams leidžiama dirbti tik nuo 6 iki 18 val. Jų savininkai privalo užtikrinti, kad lankytojus skirtų mažiausiai vienas metras. Šių taisyklių nesilaikantys barai ir restoranai bus uždaryti.

Parduotuvės

Parduotuvės gali tęsti veiklą, jeigu bus laikomasi vieno metro atstumo tarp lankytojų saugumo taisyklės. Maisto prekių parduotuvėms leidžiama dirbti visą parą.

Pirmadienį vakare „Sky News Italia“ paskelbė, kad po ministro pirmininko pranešimo daug žmonių visoje Italijoje nuskubėjo į prekybos centrus. Didieji ir vidutinio dydžio prekybos centrai bei turgūs savaitgaliais turės nedirbti.

Koronavirusas plinta Italijoje

Sporto renginiai

Visi sporto renginiai ir varžybos atšauktos mažiausiai iki balandžio 3 d., įskaitant „Serie A“ futbolo diviziono rungtynes. Šalies ministras pirmininkas taip pat sakė, jog bus uždaryti visi sporto klubai.

Koronavirusas plinta Italijoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)