Kovo 17 dieną numatytas bylos nagrinėjimas artėja B. Netanyahu ir jo dešiniesiems sąjungininkams bandant suformuoti vyriausybę po praėjusią savaitę įvykusių visuotinių rinkimų – jau trečių per mažiau nei metus.

B. Netanyahu advokatai Izraelio apygardos teismui pareiškė negavę visos prokurorų surinktos bylos medžiagos, todėl prašė atidėti bylos nagrinėjimą 45 dienoms.

B. Netanyahu yra pirmas pareigas einantis Izraelio premjeras, kuriam pareikšti kaltinimai.

„Artėjantis posėdis yra skirtas tik (kaltinimų) skaitymui“, – sakoma teismo sprendime, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

„Šiame etape kaltinamajam nereikia atsakyti į jam pareikštus kaltinimus“, todėl pagrindas atidėti bylos nagrinėjimą yra nepakankamas, nurodoma jame.

B. Netanyahu dešiniojo sparno partija „Likud“ iškovojo pergalę kovo 2 dienos rinkimuose, bet jai trūksta trijų mandatų, kad su savo sąjungininkėmis turėtų 61 balsą ir užsitikrintų daugumą Knesete.

Premjerui oficialiai pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo pasitikėjimu ir kyšininkavimo trijose atskirose korupcijos bylose. B. Netanyahu visus kaltinimus kategoriškai neigia.