Atsižvelgiant į naujausius mirties atvejus, užkratas iš viso pasiglemžė 291 gyvybę šiitiškoje respublikoje, per televiziją transliuotoje spaudos konferencijoje sakė Sveikatos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras.

Jis pridūrė, kad taip pat buvo nustatyti 881 naujas užsikrėtimo atvejis – taigi, bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 8 042.

Tačiau „2 731 žmogus – o tai yra maždaug 10 kartų daugiau nei prarastų mūsų brangių tautiečių – pasveiko ir buvo išrašyta iš ligoninių“, – pareiškė K. Jahanpouras.

Sostinė Teheranas, kur užfiksuoti 2 114 atvejai, tebėra viena labiausiai nukentėjusių šalies dalių.


Apie 253 naujus užsikrėtimo atvejus pranešusi šiaurinė Mazandarano provincija, kur šiuo metu iš viso gydomi 886 pacientai, užėmė antrąją vietą, o trečiąją – 751 infekuotąjį turintis Komas, šiitų piligrimų lankomas miestas, esantis piečiau Teherano, kur buvo nustatytas pirmasis užsikrėtimo atvejis.

Komas yra su Kaspijos jūra besiribojantis regionas, pritraukiantis daug turistų, ypač minint kovo 20 dieną švenčiamus iraniečių Naujuosius metus.

Iranas kol kas oficialiai neįvedė jokio karantino, tačiau valdžios institucijos ne kartą ragino žmones susilaikyti nuo kelionių ir, siekdamos atgrasyti nuo kelionių, pradėjo uždarinėti viešbučius bei kitas apgyvendinimo įstaigas.