Bandydama neįsileisti mirtinai pavojingo viruso, 3 mln. gyventojų turinti Mongolija jau anksčiau uždarė savo sieną su kaimynine Kinija ir uždraudė skrydžius iš Pietų Korėjos.

„Siekiant pažaboti protrūkį, sostinė Ulan Batoras ir visi provincijų centrai karantinuoti iki kovo 16 dienos“, – spaudos konferencijoje paskelbė vicepremjeras Enchtuvšinas Elzijsaichanis.

Pasak jo, žmonėms beveik savaitę nebus leidžiama patekti į sostinę ir provincijų miestus ar išvykti iš jų.

Išėjimo prie jūros neturinti Mongolija yra dar viena valstybė, pradėjus taikyti griežtas priemones epidemijai sulaikyti.

Kinija yra uždariusi visą krizės epicentre atsidūrusią centrinę Hubėjaus provinciją su 56 mln. žmonių, o dar milijonams gyventojų visoje šalyje nurodė neiti iš namų. Italija įvedė suvaržymus visoje savo teritorijoje.

Pasaulyje mirties nuo koronaviruso atvejų skaičius antradienį viršijo 4 tūkst., rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys, Kinijai pranešus apie 17 naujų mirties atvejų.

Į daugiau kaip 100 valstybių ir teritorijų išplitęs naujasis virusas jau nusinešė 4 011 gyvybių. Užsikrėtimo atvejų yra daugiau kaip 110 tūkstančių.

Pirmasis Mongolijos pacientas yra Prancūzijos pilietis, kuris kovo 2 dieną atskrido iš Maskvos.


Prancūzų įmonės „Orano“ padalinyje dirbantis vyras turėjo 14 dienų laikytis karantino savo viešbutyje, bet šiuos nurodymus ignoravo.

Jis taip pat apsilankė urano kasykloje Rytų Gobio provincijoje.

„Orano“ Mongolijoje turi padalinį „Badrakh Energy“, kuris šioje didžiulę teritoriją užimančioje valstybėje kasa uraną.