Trečiadienį Japonijos Gamagorio mieste vienam gyventojui buvo patvirtintas koronavirusas, nors jis nesiskundė jokiais simptomais. Prieš tai COVID-19 užsikrėtė abu jo tėvai, informuoja independent.co.uk.

Vyrui buvo liepta laukti namuose, kol bus rasta tinkama gydymo įstaiga.

Tačiau, kaip praneša „Fuji News Network“, japonas nusprendė užeiti į du nedidelio pajūrio miesto barus, savo šeimos nariui pasakęs: „Išplatinsiu virusą.“

Teigiama, jog į šeštąją dešimtį įžengęs vyras taksi nuvažiavo į izakayą – neformalų barą, o paskui pėsčiomis nuėjo į filipinietišką barą, skelbia „Tokyo Reporter“.


Pavalgęs ir išgėręs keletą gėrimų, jis pasakė kitiems bare buvusiems žmonėms, kad serga koronavirusu. Sunerimęs personalo narys paskambino vietos sveikatos apsaugos institucijoms.

Po kiek laiko prie antrojo baro pasirodė apsauginiais kostiumais apsirengę policijos pareigūnai, tačiau vyras jau buvo taksi išvykęs namo. Kitą dieną jis buvo paguldytas į gydymo įstaigą.

Abu barai buvo dezinfekuoti ir sterilizuoti, „Fuji News Network“ nurodė miesto pareigūnas, o darbuotojai ir klientai tikrinami, ar nėra užsikrėtę koronavirusu.

„Vis dar negaliu suvokti, kas nutiko. Neįstengiu to jausmo išreikšti žodžiais, nes jaučiu tik pyktį“, – teigė baro darbuotojas.

Valdžios pareigūnai surengė spaudos konferenciją ir atsiprašė už incidentą. Miesto meras Toshiaki Suzuki sakė: „Labai gaila, kad jis neliko namuose, kaip nurodė gydytojai.“

Japonijoje patvirtinta daugiau nei 1 000 COVID-19 atvejų. Tiesa, didžiąją dalį sudaro kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleiviai.

Kurį laiką laineris buvo didžiausias epidemijos židinys už žemyninės Kinijos ribų ir buvo prisišvartavęs netoli Jokohamos miesto.

Remiantis sekmadienio 9 val. (Grinvičo laiku) Pasaulio sveikatos organizacijos pateiktais duomenimis, visame pasaulyje užfiksuoti 105 tūkst. 836 koronaviruso atvejai ir 3 tūkst. 595 mirtys iš viso 95-iose pasaulio valstybėse bei teritorijose.

Nuo šeštadienio 17 val. (Grinvičo laiku) pasaulyje patvirtinti nauji 933 COVID-19 atvejai bei 39 naujos mirtys.

Infekcijos židiniu praėjusį gruodį tapusioje Kinijoje, išskyrus jai priklausančias Honkongo ir Makao teritorijas, iš viso pranešta apie 80 tūkst. 695 ligos atvejus, iš kurių 3 tūkst. 97 baigėsi pacientų mirtimi. Nuo šeštadienio 17 val. (Grinvičo laiku) Kinijoje patvirtinti 44 nauji užsikrėtimo atvejai ir 27 naujos mirtys.

Už Kinijos ribų nuo protrūkio pradžios iš viso – 25 tūkst. 141 COVID-19 atvejis, iš kurių 498 buvo mirtini.

Labiausiai nuo viruso nukentėjusios šalys, be Kinijos, yra Pietų Korėja (7 tūkst. 134 atvejai, 48 mirtys), Italija (5 tūkst. 883 atvejai, 233 mirtys), Iranas (5 tūkst. 823 atvejai, 145 mirtys) ir Prancūzija (949 atvejai, 16 mirčių).

Nuo šeštadienio 17 val. (Grinvičo laiku) naujų mirčių užregistruota Kinijoje, Pietų Korėjoje, Prancūzijoje ir Australijoje, apie pirmąją auką pranešė ir Argentina. Tuo metu Bulgarija, Moldova ir Paragvajus paskelbė apie pirmąsias koronaviruso diagnozes.

Azijoje iš viso nuo sekmadienio 9 val. (Grinvičo laiku) užfiksuoti 89 tūkst. 525 atvejai (3 tūkst.162 mirtys), Europoje – 9 tūkst. 655 atvejai (263 mirtys), Viduriniuose Rytuose – 6 tūkst. 158 atvejai (149 mirtys), JAV ir Kanadoje – 270 atvejų (16 mirčių), Okeanijoje – 83 atvejai (3 mirtys), Afrikoje – 78 atvejai, Lotynų Amerikoje ir Karibų jūros regione – 66 atvejai (1 mirtis).