Olivier Veranas sekmadienį patvirtino sustiprintas kovos su viruso plitimu priemones, bet sakė, kad pareigūnai paskelbs „valstybės gyvenimui naudingų“ įvykių, tokių kaip demonstracijos, kuriems bus leista vykti, sąrašą.

Prancūzijoje kol kas užregistruota daugiau kaip 1,1 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 19 mirties atvejų. Tai antra labiausiai paveikta Europos šalis po kaimyninės Italijos, kuri dėl viruso protrūkio blokavo šiaurinius regionus su daugiau kaip 15 mln. gyventojų.

Vokietija taip pat paragino atšaukti daugiau kaip 1 tūkst. dalyvių renginius.

Testais koronavirusas buvo nustatytas dar dviem prancūzų parlamentarams, pranešė Paryžiaus regiono sveikatos apsaugos pareigūnai, kurie šių pacientų vardų nepaskelbė.

Nustačius šiuos du atvejus užsikrėtusių parlamentarų skaičius padidėjo iki keturių.

Vasario pabaigoje Prancūzija paskelbė, kad atšaukia visus viešus susibūrimus uždarose erdvėse, kuriuose dalyvautų daugiau kaip 5 tūkst. žmonių. Šis draudimas turėjo galioti iki balandžio 15 dienos. O. Veranas nenurodė naujojo, griežtesnio draudimo galiojimo laiko.


Prancūzija rengiasi paskelbti trečio laipsnio pavojų, kuris taip pat reikš mokyklų uždarymą ir viešojo transporto sustabdymą. Šios priemonės, pasak prezidento Emmanuelio Macrono, dabar yra neišvengiamos.

Naujasis susibūrimų draudimas smarkiai paveiks sporto ir pramoginius renginius.

Praėjusią savaitę E. Macronas sakė, kad prancūzų pareigūnai artimiausiais mėnesiais rekvizuos visas medicininių kaukių atsargas ir gamybą, ir skirstys šias kaukes medicinos darbuotojams bei užsikrėtusiems asmenims.

Kinijoje koronavirusas nusinešė dar 22 žmonių gyvybes

Kinijoje naujasis koronavirusas nusinešė dar 22 žmonių gyvybes. Sveikatos komisija Pekine pirmadienį pranešė, nuo sekmadienio 21 mirtis fiksuota labiausiai epidemijos apimtoje Hubėjaus provincijoje, kur milijoniniame Uhano mieste ir kilo protrūkis. Dar vienas pacientas mirė pietinėje Guangdongo provincijoje.

Naujai infekuotų asmenų skaičius visoje šalyje, oficialiais duomenimis, toliau mažėjo iki 40 atvejų. Vis dėlto manoma, kad tikrieji skaičiai yra didesni.

Covid-19 iki šiol Kinijoje pražudė daugiau kaip 3 000 žmonių, daugiau kaip 80 735 žmonės užsikrėtė. Per 58 000 pagijo.

Naujų infekcijų skaičius Hubėjuje, kur epidemija gruodį pradėjo plisti, jau kurį laiką mažėja. Uždaryta 11 iš 16 laikinų ligoninių provincijos sostinėje Uhane, kurios buvo atidarytos kilus ligos protrūkiui, pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Xinhua“. Provincijos vyriausybės duomenimis, Uhane beveik 31 000 ligoninėse gydytų pacientų pasveiko ir buvo išrašyti.

Penktadienį aukštas Kinijos vyriausybės atstovas davė suprasti, kad Hubėjaus uždarymas netrukus gali būti atšauktas. Izoliacija čia paveikė 56 mln. žmonių.

Pietų Korėjoje taip pat infekcijų skaičius auga lėčiau. Sekmadienį pranešta apie 248 naujus infekcijos atvejus, pirmadienį informavo šalies tarnybos. Bendras užsikrėtusiųjų skaičius čia yra 7 382. Mirčių, siejamų su naujuoju koronavirusu, fiksuota 51.

Pietų Korėjos premjeras Chung Sye Kyuanas kalbėjo atsargiai optimistiškai, kad viruso plitimą pavyks apriboti. Yra vilties, kad „mes netolimoje ateityje priartėsime prie lūžio taško“, - sakė jis.


Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)