„Nusprendėme nedelsdami išplėsti tvorą trijose skirtingose ​​vietose“, – naujienų agentūrai AFP pranešė šaltinis iš vyriausybės ir pridūrė, kad naujosios atkarpos, kurios nusidrieks į pietus nuo jau pastatytos tvoros, apims maždaug 36 kilometrus atstumą.

Bus atnaujinta ir jau esama tvora, pridūrė pareigūnas.

Per savaitę nuo tada, kai Ankara pranešė leisianti pabėgėliams kirsti sieną su Europos Sąjunga, dešimtys tūkstančių prieglobsčio prašytojų bandė pralaužti sausumos sieną iš Turkijos.

Sekmadienį vienas šaltinis iš policijos teigė naujienų agentūrai AFP, kad pastarosiomis dienomis į pasienį, be dronų ir policijos šunų, buvo siunčia riaušių policija iš visos šalies.

Buvo pranešta apie daugybę Graikijos riaušių policijos ir migrantai susidūrimų, per kuriuos buvo panaudotos ašarinės dujos ir laidomi akmenys.

Turkija taip pat reguliariai atakavo Graikijos pajėgas ašarinėmis dujomis, o Atėnai apkaltino Turkijos policiją aprūpinus migrantus vielos karpyklėmis, kad jie galėtų lengviau pralaužti pasienio tvorą.

Graikijos vyriausybė savaitgalį taip pat paviešino filmuotą medžiagą, kur, jos teigimu, matyti turkų šarvuočiai, padedantys pralaužti tvorą.

„Tvora vietomis buvo pralaužta tiek (turkiška) transporto priemone, tiek vielos karpyklėmis, tačiau tvora yra nuolat remontuojama“, – televizijai „Skai TV“ pasakojo vietos policijos profsąjungos atstovas Eliasas Akidis.

Turkija apkaltino Graikijos pasieniečius netinkamos jėgos panaudojimu prieš migrantus, daugelį sužeidus ir užmušus mažiausiai penkis migrantus.

Atėnų vyriausybė vadina tai melu.