„Atsižvelgiant į tai, kad visi 11 užregistruotų naujojo koronaviruso atvejų yra iš Katifo... nuspręsta laikinai sustabdyti patekimą į Katifą ir išvykimą iš jo“, – sakoma ministerijos pareiškime, kurį paskelbė oficialioji naujienų agentūra SPA.

Saudo Arabija reiškė nerimą dėl ligos plitimo Persijos įlankos regione, kur patvirtinta per 230 užsikrėtimo atvejų, daugiausia susijusių su žmonėmis, grįžtančiais ir piligriminių kelionių šiitiškame Irane.

Saudo Arabijos Rytų provincijoje, kuriai priklauso Katifas, nuo 2011 metų, kai gatvėse protestavo Arabų pavasario sukilimų padrąsinti žmonės, kartkartėmis kyla neramumai. Demonstrantai reikalauja nutraukti tai, ką vadina sunitų dominuojamos vyriausybės vykdoma diskriminacija.

Katifo regionas uždarytas karalystei anksčiau žengus beprecedentį žingsnį ir dėl viruso laikinai uždraudus maldininkams atlikti vadinamąją mažąją piligrimystę (umrą) į šventuosius Mekos ir Medinos miestus. Tai iškėlė klausimų ir dėl šiemetinio hadžo, turinčio vykti liepos pabaigoje.