Ligų prevencijos ir kontrolės centras patvirtino, kad pacientei testais nustatytas užsikrėtimas virusu SARS-CoV-2.

Ši pacientė paguldyta į Rytų klinikinės ligoninės Infekcinių ligų centrą, sekmadienį spaudos konferencijoje sakė Ligų prevencijos ir kontrolės centro rizikos analizės ir profilaktikos departamento direktorius Jurijus Perevoščikovas.

Pacientė užsikrėtė kurorte Italijoje netoli sienos su Šveicarija, kur su turistų grupe lankėsi nuo vasario 29-osios iki kovo 7-osios.

Į Rygą ji sugrįžo „airBaltic“ lėktuvu iš Milano. Šiuo lėktuvu skrido 39 keleiviai, tarp jų 25 žmonės iš Latvijos. Ligų prevencijos ir kontrolės centras nustatė visus keleivius ir įgulos narius, jiems nurodyta dvi savaites laikytis karantino namuose, prižiūrint šeimos gydytojams.

Latvijoje dėl koronaviruso jau atlikti testai 222 žmonėms.

Šalyje pradėtos taikyti ypatingos atsargumo priemonės žmonėms, atvykstantiems iš Italijos, Kinijos, Japonijos, Singapūro, Pietų Korėjos ir Irano.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Latvijoje, apie kurį pranešta pirmadienį, yra susijęs su moterimi, kuri lankėsi Milane Italijoje ir vasario 29 dieną su šeima per Miuncheną atskrido į Rygą.

Antradienį ši nesunkiai sirgusi moteris, keliems testams užsikrėtimo neparodžius, buvo išrašyta iš ligoninės. Ji dabar sveiksta namuose.