Šiaurės Karolinos valstijai atstovaujantis respublikonas kongresmenas M. Meadowsas pakeis itin konservatyvių pažiūrų Micką Mulvaney, kuris laikinai ėjo administracijos vadovo pareigas nuo 2018 metų gruodžio, kai D. Trumpas atleido Johną Kelly.

„Aš pažįstu ir esu dirbęs su Marku, ir mūsų santykiai yra labai geri, – tviteryje pranešė D. Trumpas. – Noriu padėkoti administracijos vadovo pareigas laikinai ėjusiam Mickui Mulvaney už gerą darbą šioje administracijoje. Jis taps Jungtinių Valstijų specialiuoju pasiuntiniui Šiaurės Airijai.“

Gruodį 61 metų M. Meadowsas pranešė ketinantis trauktis iš Kongreso. Tačiau „mano darbas su prezidentu D. Trumpu ir jo administracija tik prasideda“, nurodė jis savo svetainėje paskelbtame pareiškime.

Spalį, D. Trumpo apkaltos proceso įkarštyje, M. Mulvaney buvo kritikuojamas už tai, jog per vieną spaudos konferenciją pripažino, kad prezidentas susiejo karinės paramos Ukrainai skyrimą su tyrimo prieš demokratus pradėjimu Kijeve.

„Mes nuolat tai darome užsienio politikoje, – tuomet žurnalistams sakė M. Mulvaney. – Susitaikykite su tuo. Užsienio politikoje visuomet bus politinio poveikio.“

Tačiau po kelių valandų ji savo pareiškimo išsižadėjo.

Pirmuoju D. Trumpo administracijos vadovu buvo buvęs Respublikonų partijos lyderis Reince'as Priebusas, kuris šiame poste neišdirbo ir 200 dienų.