„Tarp kruizinio laivo darbuotojų, kuriems nepasireiškė jokie simptomai, patvirtinta 12 koronaviruso atvejų“, – sakoma bendrame ministerijos ir Pasaulio sveikatos organizacijos pranešime.

Valdžios pareigūnai buvo sukelti ant kojų paaiškėjus, kad viena laivu keliavusi „amerikiečių kilmės“ turistė iš Taivano išplatino šį virusą toliau, priduriama jame.

PSO perspėjo Egipto pareigūnus, kad minėta turistė buvo pagrindinė užkrato nešiotoja, užkrėtusi ir kitus, sakoma pareiškime.

Kol kas neaišku, kur ir kaip ši turistė užsikrėtė ir ar ji sugrįžo į Taivaną ar į kitą šalį.

Dvylika laivo personalo narių buvo karantinuota įtarus, kad jie galėjo užsikrėsti koronavirusu. Paskutinę jų 14 dienos karantino dieną paimtų jų mėginių dėl koronaviruso rezultatai buvo teigiami.

Kiti laive buvę ir kontaktą su turiste iš Taivano turėję asmenys taip pat buvo izoliuoti 14 dienų.

Anksčiau šią savaitę Egipto pareigūnai pranešė nustatę trečią koronaviruso atvejį šalyje. Juo užsikrėtė iš Serbijos sugrįžęs 44 metų egiptietis, keliavęs tranzitu per Prancūziją, kur išbuvo 12 valandų.

Iš pradžių vyrui nepasireiškė jokių ligos simptomų, tačiau praėjus kelioms dienoms po sugrįžimo jis pajuto lengvus simptomus ir kreipėsi į ligoninę, sakė pareigūnai.

Pirmas koronaviruso atvejis Egipte buvo nustatytas Kinijos piliečiui, kuris jau pasveiko.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijoje prasidėjęs koronaviruso protrūkis visame pasaulyje jau nusinešė daugiau nei 3 385 gyvybes. Juo užsikrėtė daugiau nei 98 tūkst. žmonių.