Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrų (KCDC) duomenimis, iš viso šalyje koronavirusas COVID-19 diagnozuotas 6 284 žmonėms, nuo jo mirė 42 šalies gyventojai.

Dauguma užsikrėtimo atvejų Pietų Korėjoje fiksuojama pietrytiniame Tegu mieste ir aplink jį esančioje Šiaurės Gjongsango provincijoje, teigė KCDC.

Tuo tarpu „Yonhap“ naujienų agentūra pranešė, kad apie 60 proc. užsikrėtimo atvejų yra susiję su krikščionių religiniu judėjimu Tegu mieste, kuriame gyvena iš viso 2,5 mln. gyventojų.

KCDC taip pat paskelbė, kad nuo koronaviruso visiškai pasveiko 20 žmonių, taigi, iš viso šalyje pasveikusių gyventojų skaičius išaugo iki 108.

Japonijoje ketinama uždrausti perpardavinėti apsaugines kaukes


Japonijos vyriausybė ketina uždrausti perpardavinėti apsaugines medicinines kaukes, kurių dėl naujojo koronaviruso protrūkio dabar labai trūksta netgi medicinos įstaigoms. Tai penktadienį per spaudos konferenciją Tokijuje pranešė ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras Hiroshis Kajiyama.

„Mes ketiname skubiai imtis reikiamų priemonių, kad panaikintume deficitą“, - sakė jis. Anot ministro, dabar skubos tvarka su kitomis suinteresuotomis žinybomis derinamas pasiūlymas uždrausti perpardavimą.

Interneto aukcionuose apsaugines kaukes siūloma pirkti smarkiai sukeltomis kainomis.

Televizijos kanalo NHK duomenimis, draudimas supirkti ir perparduoti medicinines kaukes įsigalios kovo viduryje. Jis bus taikomas specializuotiems interneto aukcionams ir atitinkamoms išmaniųjų telefonų programėlėms. Už draudimo pažeidimą bus skiriamos baudos.

Dėl koronaviruso plitimo apsauginių kaukių Japonijoje labai trūksta, nes maždaug 70 proc. jų buvo įvežama į šalį iš Kinijos, iš kurios importas smarkiai sumažėjo. Bet dabar Japonijoje daugelis bendrovių sparčiai didina jų gamybą.

Iki šiol Japonijoje nustatyta 1050 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 12 infekuotųjų mirė. Didžioji dalis užsikrėtusiųjų – 696 žmonės – kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleiviai ir įgulos nariai.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 80-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80,5 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 3 tūkstančiai infekuotųjų jau mirė.

Už Kinijos ribų užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė beveik 15 tūkstančių, 267 žmonės mirė.