Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informavo, kad antskrydžiai buvo surengti po vidurnakčio teritorijoje netoli Maarat Misrino miesto Idlibo provincijoje, kur buvo susirinkę namus palikti priversti sirai.

Naujienų agentūros AFP korespondentas vietos ligoninėje matė kai kurių aukų kūnus, susuktus į storas žiemines antklodes.

Smūgių vietoje, netoli žaliuojančių sodų, buvo sugriauti du dideli vienaaukščiai sodybos pastatai.

Smūgiai sunaikino naminių paukščių ūkį, kur buvo apsistoję pabėgėlių šeimų. Dešimtys išgyvenusių baltų vištų rausėsi dulkėse, gelbėtojams buldozeriais stumdant griuvėsius.

SOHR nurodė, kad žuvusiųjų skaičius tikriausiai didės, nes daugelio sužeistųjų būklė kritinė.

Maskvos remiamos režimo pajėgos nuo gruodžio vykdo kruviną puolimą džihadistų dominuojamame Idlibo regione, priversdamos iš namų ir prieglaudų pabėgti beveik milijoną žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Prieš šį puolimą Idlibe buvo 3 mln. žmonių, kurių maždaug pusė buvo pabėgėliai iš kitų karo draskomos šalies regionų.

Tai, kokie lėktuvai įvykdo antskrydžius, SOHR nustato pagal skrydžio pobūdį, panaudotus ginklus ir lėktuvus.

Naujausi smūgiai buvo suduoti Rusijos ir Turkijos lyderiams Maskvoje susitikus aptarti situacijos Idlibe, kur Ankara remia kai kurias sukilėlių grupuotes, o pastarosiomis savaitėmis tiesiogiai įsitraukė į kovas.

Per Sirijos karą, kuris prasidėjo 2011 metais brutaliai slopinant antivyriausybinius protestus, žuvo daugiau kaip 380 tūkst. žmonių, o milijonai gyventojų turėjo palikti savo namus.