Remiantis rezultatais iš 83 proc. apylinkių, centristas J. Bidenas nugalėjo šioje šiaurės rytinėje valstijoje surinkęs 34 proc. balsų. Tuo metu už kairuolį B. Sandersą balsavo beveik 33 proc. rinkėjų.

Trečia vieta atiteko 15.9 proc. balsų surinkusiai Elizabeth Warren, kurios politinės pažiūros artimesnės B. Sanderso.

Šie rezultatai patvirtino, kad J. Bidenas užėmė lyderio poziciją kovoje dėl teisės tapti demokratų kandidatu į prezidentus, lapkritį mesiančiu iššūkį dabartiniam šalies vadovui Donaldui Trumpui.

Iš „superantradienį“ balsavusių valstijų J. Bidenas nugalėjo Meine, Alabamoje, Arkanzase, Masačusetse, Minesotoje, Šiaurės Karolinoje, Oklahomoje, Tenesyje, Teksase ir Virdžinijoje.

Tuo metu pagrindinis jo varžovas B. Sandersas pergalę pelnė trijose valstijose: savo gimtojoje Vermonto valstijoje ir Kolorade bei Jutoje šalies vakaruose.

Vis dėlto dar neaišku, kam atiteko didžiausias Superantradienio prizas – pergalė Kalifornijoje. Išvakarėse televizija CNN skelbė savo prognozę, kad 415 delegatų turinčioje Kalifornijoje laimėjo B. Sandersas.

Antradienį balsavusios valstijos į Demokratų nacionalinį suvažiavimą, kuris išrinks partijos kandidatą į prezidentus, nusiųs iš viso 1 357 delegatus – maždaug trečdalį visų šalies delegatų.

Kad būtų išrinktas partijos kandidatu dalyvauti prezidento rinkimuose, pretendentas turi užsitikrinti absoliučios daugumos delegatų – 1 991 – palaikymą. Delegatai paskirstomi proporcingai pagal balsavimų pirminiuose rinkimuose ir bendruomenių sueigose rezultatus.

Partijos kandidatas prezidento rinkimuose, mesiantis iššūkį D. Trumpui, bus oficialiai išrinktas Demokratų nacionaliniame suvažiavime, kuris liepos 13–16 dienomis vyks Milvokyje Viskonsino valstijoje.