Per 450 vietų Aukščiausiosios Rados neeilinį posėdį atitinkamam sprendimui pritarė 353 deputatai.

Savo baigiamojoje kalboje O. Hončarukas pabrėžė, kad jo vyriausybėje „nebuvo vagiama ir buvo sistemingai kovojama su korupcija nuo pirmos iki paskutinės dienos“.

Jis pareiškė, kad pastaruoju metu vyriausybė dėl savo veiklos susidūrė su nepagrįsta kritika, ir padėkojo ministrams, kad nepasidavė spaudimui.

„Manau, kad turime labai gerą prezidentą, kad jis yra labai sąžiningas žmogus. Per visą laiką negavau iš jo nė vieno neteisėto nurodymo. Net nebuvo jokių užuominų apie kokius nors nesąžiningus veiksmus“, – teigė atsistatydinantis premjeras.

O. Hončarukas pareiškė esąs tikras, kad vyriausybę tęs savo dabartinę politiką.

„Šeši mėnesiai yra labai trumpas laikas kurios nors vyriausybės darbui įvertinti, bet esu tikras, kad ukrainiečiai jau jaučia mūsų darbą – pavyzdžiui, kalbant apie jų atsiskaitymus. Mes iš tikrųjų padarėme labai daug“, – savo komandos veiklą apibendrino jis.

Valdančiosios partijos „Liaudies tarnas“ (Sluha narodu) frakcija parlamente antradienį susitarė, kad į premjero postą bus siūlomas dabartinis vicepremjeras Denysas Šmyhalis, atsakingas už regionų plėtrą.

35 metų O. Hončarukas buvo paskirtas vyriausybės vadovu pernai rugpjūtį.