Aštuoni žmonės mirė Kingo apygardoje, į kurią įeina Sietlas, vienas – kaimyninėje Snohomišo apygardoje.

AV – abiejose pakrantėse ir Vidurio Vakaruose – iš viso patvirtinta daugiau nei 100 užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

„Life Care Center“ slaugos namai Sietlo priemiestyje šiuo metu yra Vašingtono valstijos koronaviruso protrūkio židinys. Centras uždraudė šeimos nariams lankyti jo gyventojus ir sustabdė naujų žmonių priėmimą.

Sietlo ligoninės, kur mirė vienas koronaviruso pacientas, atstovė Susan Gregg tikino, kad visuomenės sveikatos specialistai nustato slaugos darbuotojus, kurie kontaktavo su koronaviruso auka.

„Bendradarbiaudami su Visuomenės sveikata, mes nustatėme, kad dalis personalo galėjo užsikrėsti dirbdami intensyvios terapijos skyriuje, kur pacientas buvo gydomas“, – sakė S. Gregg.

Sveikatos apsaugos pareigūnai visame pasaulyje bando sustabdyti mirtino koronaviruso COVID-19 plitimą, kurio protrūkis prasidėjo Kinijoje gruodį ir iki šiol pražudė daugiau nei 3 100 žmonių.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį apsilankė Nacionalinuose sveikatos institutuose už JAV sostinės ribų, kad gautų naujausią informaciją apie koronaviruso vakciną.

Pasak jo, kol kas vyriausybė neketina riboti gyventojų judėjimo šalies viduje, nes Vašingtono valstija esą yra „vienas karštas taškas“.

JAV ekspertai „šiuo metu lenkia jį“, sakė D. Trumpas.

Šalies prezidentas taip pat patvirtino neketinąs uždrausti masinių renginių, tarp kurių – kasmetinis „Kovo beprotybe“ vadinamas koledžų krepšinio čempionatas.

Ispanijoje patvirtintas pirmas mirties nuo koronaviruso atvejis

Ispanų pareigūnai antradienį pranešė apie pirmą šalyje mirties nuo koronaviruso atvejį; virusas buvo po mirties nustatytas vienam vyrui.

„Tai – pacientas, kuris mirė vasario 13-ąją“, – žurnalistams sakė regiono sveikatos apsaugos pareigūnė Ana Barcelo Chico. Ji nurodė, kad koronavirusas jam buvo nustatytas po mirties.