„Baltarusijoje laboratoriniu būdu patvirtintas ketvirtasis koronaviruso buvimo atvejis“, – sakoma ministerijos pranešime spaudai.

Infekcija COVID-19 diagnozuota Baltarusijos piliečiui, anksčiau izoliuotam dėl glaudaus kontakto su vienu iš užsikrėtusių pacientų.

Ministerija pridūrė, kad nacionaliniame epidemiologijos ir mikrobiologijos institute šiuo metu tiriami kitų asmenų, kuriems taikomos stebėsenos priemonės, mėginiai.

Manoma, kad užsikrėtimo faktas gali būti patvirtintas dar dviem pacientams, nes jų tyrimų pirminiai rezultatai yra teigiami.

„Atliekama tikslinamoji laboratorinė diagnostika, vadovaujantis PSO (Pasaulio sveikatos organizacijos) rekomenduotais tyrimų protokolais. Apie galutinius rezultatus bus pranešta atskirai“, – informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerija pažymėjo, kad visi stebimi asmenys jaučiasi patenkinamai, įskaitant pacientus, kuriems užsikrėtimas buvo patvirtintas.

„Atsižvelgiant, kad pirminiai testai buvo neigiami, galima daryti išvadą, jog pacientai buvo izoliuoti dar prieš virusui pradedant sklisti iš organizmo. Tai užkardė tolesnio infekcijos išplatinimo galimybę“, – rašo ministerija.

Pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis Baltarusijoje buvo nustatytas praeitą penktadienį, kai medikai viruso SARS-CoV-2 infekciją diagnozavo vienam iš Irano atvykusiam studentui.

Šiuo metu teritorijoms, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje, priskiriamos šios: Kinija (visos provincijos), Šiaurės Italijos regionas (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionai), Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras.


Didžiausią pavojų koronavirusas kelia senyvo amžiaus žmonėms ir kitomis ligomis sergantiems asmenims.

Italijoje koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 79

Italijoje naujojo koronaviruso aukų skaičius antradienį šoktelėjo iki 79, o užsikrėtusių nuo protrūkio pradžios nustatyta daugiau kaip 2,5 tūkst. – daugiau negu bet kurioje kitoje Europos šalyje.

Civilinės saugos agentūra nurodė, kad nuo pirmadienio šalyje mirė 27 virusu SARS-CoV-2 užsikrėtę žmonės. Per ankstesnį 24 val. laikotarpį naujų aukų buvo 18.


Daugiausiai žmonių, kuriems buvo nustatytas susirgimas COVID-19, mirė šiauriniame Lombardijos regione aplink Milaną – ten šios ligos neatlaikė 55 pacientai. Emilijos Romanijos regione, kuriame yra Bolonijos miestas, mirė 18 pacientų.

Nuo pirmadienio intensyviosios terapijos palatose gydomų užsikrėtusiųjų skaičius išaugo nuo 166 iki 229, rodo oficialūs duomenys.

Italijoje nuo protrūkio pradžios užfiksuoti iš viso 2 502 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Pareigūnai nurodė atlikę iš viso 25 856 testų šiai infekcijai nustatyti.