Kai A. Merkel per susitikimą Berlyne migracijos klausimais ištiesė ranką, kad pasisveikintų su Vidaus reikalų ministerijos vadovu Horstu Seehoferiu, šis nusišypsojo, bet rankos nepadavė.

Jie abu nusijuokė, o A. Merkel iškėlė ranką aukštyn ir paskui atsisėdo.

Tai nutiko šalyje užsikrėtimų koronavirusu SARS-CoV-2 skaičiui išaugus iki 150, taip pat užregistravus pirmąjį infekcijos atvejį Berlyne.

Sveikatos apsaugos ekspertai rekomenduoja vengti sveikintis paspaudžiant ranką, kad būtų išvengta koronaviruso plitimo.

Pirmadienį ryte Roberto Kocho instituto direktorius Lotharas Weileris informavo, kad Vokietijoje koronaviruso sukeliamas susirgimas COVID-19 diagnozuotas 150 asmenų. Per parą tokių pacientų padaugėjo 21-u.

Pasak L. Weilerio, protrūkio pavojaus lygis buvo padidintas nuo „žemo ir vidutinio“ iki „vidurinio“. Tarnybos sako, kad jokios drastiškos priemonės protrūkiui stabdyti, tokios kaip sienų uždarymas, kol kas nereikalingos.

Užsikrėtimų šiuo virusu atvejų dabar yra nustatyta 10-yje iš 16 Vokietijos žemių. Daugiau kaip pusė visų atvejų nustatyti Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje.

Daugiausiai gyventojų turintis regionas tapo pagrindiniu protrūkio židiniu šalyje, viena užsikrėtusiai porai sudalyvavus karnavalo šventėje ir užkrėtus dešimtis kitų žmonių.

Siekdama užkardyti ligos plitimą, Vokietija atšaukė keletą didelių renginių, įskaitant šią savaitę Berlyne turėjusią vykti turizmo ir kelionių verslo mugę ITB.

Sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas pirmadienį pabrėžė, kad kol kas per anksti prognozuoti, kokie kiti vieši renginiai gali būti atšaukti.