Per incidentą San Chuano mieste užpuoliko pasidavimas pareigūnams buvo filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas internetu.

Buvęs apsaugininkas išėjo iš prekybos centro „V-Mall“, kur jam buvo leista trumpai pasikalbėti su žiniasklaida, o tada ginkluoti pareigūnai jį areštavo.

Vyras skundėsi, kad darbdaviai elgėsi su juo neteisingai.

Įkaitai taip pat buvo išleisti iš pastato, bet policija nesakė, ar kuris nors iš jų nukentėjo.

Kaip teigė San Chuano meras Francisas Zamora, drama prasidėjo įtariamajam pašovus apsaugininką, kuris buvo skubiai nuvežtas į ligoninę. Sužeistojo būklė stabili.

F. Zamora žurnalistams sakė, kad įtariamasis buvo supykęs dėl atleidimo iš darbo.

Smarkiai ginkluotos policijos pajėgos buvo išsiųstos į prekybos centrą „V-Mall“, kur įtariamasis paleido šūvių ir paėmė įkaitais 30 žmonių.

Užpuolikas kartu su įkaitais užsibarikadavo viename iš biurų, esančių šiame prekybos centre.

Pareigūnai kelias valandas bandė įtikinti užpuoliką pasiduoti ir vėliau pirmadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje kompanijos darbuotojai atsiprašė už tai, kad supykdė įtariamąjį.

„Labai apgailestauju dėl savo nusižengimų, – sakė vienas vadovų. – Dėl to atsistatydinsiu iš savo posto,... kad sudaryčiau sąlygas išspręsti mūsų dabartinę problemą.“

Policija su įtariamuoju kelias valandas bendravo per portatyvią radijo stotelę.

Filipinų prekybos centruose būna visko, ko reikia gyvenimui: nuo restoranų ir parduotuvių iki bažnyčių ir medicinos įstaigų. Kai prasidėjo incidentas, „V-Mall“ pastatas buvo pilnas žmonių.

Pasak F. Zamoros, pareigūnai mano, kad užpuolikas laikė „maždaug 30“ žmonių.

Derybos


Liudininkas Johnas Paulas Buenavista naujienų agentūrai AFP sakė matęs sužeistą žmogų, tikriausiai prekybos centro apsaugininką, kuris buvo įsodintas į invalido vežimėlį ir nuvežtas.

„Girdėjome tris šūvius. Tada pamatėme bėgančius žmones, jie sakė matę, kaip kažkas buvo pašautas“, – pasakojo J. P. Buenavista.

Maniloje 2010 metais vyko didelio dėmesio sulaukusi įkaitų drama, pasibaigusi aštuonių turistų iš Honkongo mirtimi.

Tuomet vienas iš darbo pašalintas policininkas grasindamas automatu M-16 už kelių kvartalų nuo policijos būstinės užgrobė autobusą su 25 keleiviais, daugiausiai turistais iš Honkongo, reikalaudamas grąžinti jį į darbą.

Sutemus derybos su pagrobėju nutrūko ir jis pradėjo šaudyti į keleivius, todėl komandosai šturmavo autobusą.