Du vaikai buvo aptikti be sąmonės Egėjo jūroje maždaug 8 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku apvirtus laivui, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė spaudai.

Vieno iš vaikų, mažamečio berniuko, atgaivinti nepavyko. Kitas per nelaimę nukentėjęs vaikas buvo hospitalizuotas.

Pasak policijos atstovės, kiti 46 laivu plaukę žmonės buvo išgelbėti.

Žuvusio vaiko pilietybė ir amžius nenurodomi.

Migrantų prie Graikijos sienų, kurios taip pat yra ir Europos Sąjungos išorinės sienos, daugėja Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui paskelbus, kad jo šalis „atvėrė duris“ į Europą. Turkų lyderis taip siekia paspausti ES dėl Sirijos konflikto ir humanitarinių padarinių.

Graikijos pakrančių apsaugos tarnybos pareiškime sakoma, kad apvirtęs migrantų laivas plaukė iš Turkijos.

Laivą „apvertė jame buvę žmonės, jam įplaukus į Graikijos vandenis“, nurodė tarnyba ir pridūrė, kad tai tipiškas kontrabandininkų veiksmas „siekiant išprovokuoti gelbėjimo operaciją“.

Pareiškime nurodoma, kad iš vandens buvo ištraukti 46 nenukentėję žmonės ir kad antram nukentėjusiam vaikui pavojus negresia.

Nuo sekmadienio ryto iki pirmadienio ryto į penkias Graikijos salas, esančias Egėjo jūroje netoli Turkijos, atvyko maždaug 1,3 tūkst. prieglobsčio prašytojų, sakė Manas Logotetis iš Graikijos prieglobsčio suteikimo tarnybos. Pasak jo, atvykstančių migrantų skaičius reikšmingai padidėjo.

Dauguma šių migrantų atvyko į Lesbą, kuriame yra perpildyta Morijos stovykla. Ji buvo pastatyta mažiau nei 3 tūkst. žmonių, bet šiuo metu joje glaudžiasi daugiau kaip 19 tūkst. migrantų.