Pietų Korėjos Štabų vadų komiteto pranešime sakoma, kad tie sviediniai buvo paleisti rytų kryptimi iš rytinio Vonsano regiono.

„Kariuomenė stebi, ar nebus papildomų paleidimų ir palaiko pasirengimą“, – priduriama pranešime.

Praėjusių metų pabaigoje Šiaurės Korėja buvo surengusi virtinę ginklų bandymų. Pastarąjį kartą toks bandymas įvyko lapkritį.

Gruodį Šiaurės Korėja atliko du svarbius bandymus savo didelio nuotolio raketų leidimo ir raketų variklių bandymo komplekse šalies šiaurės vakaruose.

Gruodžio pabaigoje vykusiame partijos suvažiavime šalies lyderis Kim Jong Unas paskelbė, kad Pchenjanas nebesisaisto savo branduolinių ir tarpžemyninių balistinių raketų bandymų moratoriumais ir grasino netrukus pademonstruoti „naują strateginį ginklą“.

Šis žingsnis žengtas įstrigus branduolinėms deryboms su JAV, o Pchenjanui nustačius vienašališką terminą, kad Vašingtonas pasiūlytų naujų galimybių sušvelninti sankcijas.

Pchenjanas anksčiau yra išbandęs raketų, pajėgų pasiekti bet kurią Jungtinių Valstijų vietą, taip pat yra įvykdęs šešis branduolinius bandymus. Vėliausias iš šių užtaisų buvo 16 kartų galingesnis negu atominė bomba, sunaikinusi Hirošimą, nurodė ekspertai.

Dėl ginklų programų sankcijas Šiaurės Korėjai yra paskelbusios JAV, Pietų Korėja, Jungtinių Tautų Saugumo Taryba ir kitos organizacijos.

Padidėjusi įtampa 2017 metais nuslūgo dėl dvejus metus trukusios branduolinės diplomatijos tarp Pchenjano ir Vašingtono, įskaitant tris Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimus, tačiau apčiuopiamos pažangos nebuvo padaryta.