„Sputnik Turkey“ vyriausiasis redaktorius Mahiras Boztepe (Machiras Boztepė) buvo sulaikytas. Jis vežamas į Stambulo policijos būstinę“, – sakoma pranešime.

Kremliaus finansuojamos televizijos RT, kuriai priklauso „Sputnik“, vadovė Margarita Simonian socialiniame tinkle „Twitter“ patvirtino, kad M. Boztepe buvo sulaikytas. Ji taip pat kritikavo dar trijų žurnalistų sulaikymą Ankaroje šeštadienį.

„Dar trys [žurnalistai] yra policijos nuovadoje Ankaroje nuo vakar, kai nacionalistai veržėsi į jų butus. Turkija, kas vyksta?“ – parašė ji tviteryje.

Ji pridūrė, kad Ankaros policija informavo, jog tie žurnalistai nėra suimti.

„Bet tuo pačiu metu nuo vakar vakaro nesusisiekiame su tais trimis [žurnalistais] – nuo tada, kai jie nuvyko į tą pačią policiją pasiskųsti dėl nacionalistų, kurie veržėsi į jų namus“, – tvirtino M. Simonian.

„Sputnik“ teigimu, tie trys žurnalistai buvo atvesdinti į Ankaros teismą apklausai, o turkų policija atlieka kratą „Sputnik“ padalinio Turkijoje redakcijoje.

Agentūra taip pat pranešė, kad Stambule vyksta „Sputnik“ atstovo, jų advokato, pareigūnų iš Rusijos konsulato ir turkų policijos atstovų susitikimas.

Žiniasklaidos laisvę ginančios tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF) Turkijos padalinys sekmadienį tviteryje pranešė, kad policija apklausė tris žurnalistus Ankaroje, „Sputnik“ paskelbus vieną anglų kalba parašytą straipsnį.

Rusijos užsienio reikalų ministerija anksčiau jau sukritikavo tų trijų žurnalistų sulaikymą.

Ministerijos tvirtinimu, „protestuotojai“ įsiveržė į žurnalistų namus ir jiems grasino.

„Raginame turkų pareigūnus įsikišti ir užtikrinti Rusijos žiniasklaidos žurnalistų saugumą“, – sakoma Rusijos URM pranešime.

Rusijos ir Turkijos santykiai yra įtempti dėl kelių dešimčių turkų karių gyvybių pareikalavusių atakų Idlibe anksčiau šią savaitę, dėl kurių kaltinamas rusų remiamas Sirijos režimas.

Ankara palaiko Sirijos sukilėlių pajėgas, o Rusija yra artima Damasko sąjungininkė, padėjusi rengti antskrydžius per pastarąsias atakas šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.