„Mes ką tik laimėjome, ir laimėjome aiškia persvara jūsų dėka“, - sakė jis savo šalininkams valstijos sostinėje Kolumbijoje. Balsavusių rinkėjų apklausų duomenimis, 77 metų J. Bidenas smarkiai aplenkė 78-erių senatorių Bernie‘į Sandersą, kuris lyderiauja apklausose šalies mastu.

B. Sandersas pasveikino konkurentą su pergale. „Šiandien vakarą mes nelaimėjome Pietų Karolinoje, - jis rinkimų kampanijos renginyje Virdžinija Byče Virdžinijos valstijoje. – Noriu pasveikinti J. BIdeną su jo pergale šįvakar“.

Preliminariais Pietų Karolinos rinkimų komisijos duomenimis, J. Bidenas surinko apie 50 proc. balsų, o B. Sandersas – 19 proc.

Pirminiai rinkimai Pietų Karolinoje buvo paskutinieji prieš vadinamąjį „superantradienį“ kovo 3-iąją, kai vienu metu bus balsuojama keliolikoje valstijų. Tada paaiškės trečdalis visų delegatų, kurie vasarą nominuos demokratų kandidatą rinkimuose. Šis kandidatas lapkričio 3 dieną prezidento rinkimuose susirungs su respublikonu dabartiniu šalies vadovu Donaldu Trumpu.

Pietų Karolinoje balsuoti galėjo daug daugiau juodaodžių rinkėjų nei per ligšiolinius pirminius rinkimus Ajovoje, Naujajame Hempšyre ir Nevadoje. J. Bidenas vylėsi šią rinkėjų grupę patraukti savo pusėn ir jam tai pavyko. J. Bidenas buvo viceprezidentas šalį valdant D. Trumpo pirmtakui Barackui Obamai – pirmajam juodaodžiui prezidentui JAV. J. Bideno pralaimėjimo Pietų Karolinoje atveju buvo spėliojama apie jo rinkimų kovos pabaigą.