Trys vyrai – du Meksike ir vienas Šiaurės vakarų Sinaloa valstijoje, – manoma, lankėsi Šiaurės Italijoje, laikomoje viruso protrūkio epicentru Europoje.

„Visi trys vyrai greičiausiai užsikrėtė iš to paties šaltinio. Visi trys atvejai yra atsivežti“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė Sveikatos apsaugos ministerijos generalinis epidemiologijos direktorius Jose Luisas Alomia.

Aukšto rango ministerijos pareigūnas Hugo Lopezas-Gatellis kitos spaudos konferencijos metu sakė, kad vienas iš vyrų šalies sostinėje yra „susirgęs nesunkia liga“, kurios simptomai „yra panašūs į gripo“.

„Jis yra jaunas, tad jo atvejis nėra rizikingas“, – sakė jis.

Pacientas ir penki jo šeimos nariai buvo izoliuoti Nacionaliniame kvėpavimo takų ligų institute, pridūrė H. Lopezas-Gatellis.

Antrasis užsikrėtęs asmuo yra 41-erių vyras, sugrįžęs iš Italijos Bergamo miesto. Jis izoliuotas Sinaloa valstijos viešbutyje, pranešė pareigūnai.

Trečiasis Meksiko miesto infekuotas asmuo yra 59-erių vyras, taip pat lankęsis Šiaurės Italijoje, tačiau pareigūnai nepaskelbė, ar jis buvo hospitalizuotas.


Italijoje šiuo metu yra užfiksuota 650 užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir 17 mirčių.

Meksikoje yra tiriami dar du įtariami užsikrėtimo atvejai – centrinėje Guanajuato ir Šiaurės vakarų Durango valstijoje.

„Tai nėra nacionalinė ar sveikatos ekstremalioji situacija“, – sakė H. Lopezas-Gatellis, ragindamas meksikiečius išlikti ramius, dėl kilusios panikos nepirkti tokių prekių, kaip medicininės kaukės.

Meksika yra antroji Lotynų Amerikos šalis, nustačiusi užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Trečiadienį apie infekuotą asmenį pranešė Brazilija.

Visame pasaulyje šiuo metu apie užsikrėtimus virusu praneša daugiau nei 50 valstybių.