Pareigūnai atšaukė tradicines balandžio šventes Tokijuje ir Osakoje, kuriose paprastai dalyvauja milijonai žmonių, susirenkančių pasigėrėti baltais ir rausvais sakurų, slyvų ir kitais pavasariniais žiedais.

„Mums nuoširdžiai gaila dėl tų, kas laukė šio apžiūrėjimo... Bet, prašom, supraskite mus“, – penktadienį paskelbė Japonijos monetų kalykla Osakoje.

Kiti pavasarinių žiedų festivaliai, kurių nekantriai laukia vietos gyventojai ir turistai, tikriausiai taip pat bus atšaukti, praneša šalies žiniasklaida.

Tokijo Nakameguro rajono festivalio organizatoriai sakė, kad žmonės vis tiek galės grožėtis gatvėse žydėsiančiais medžiais.

Tokijuje medžių žydėjimo piko laukiama jau netrukus. Tuo metu žmonės – draugai, šeimos, bendradarbiai – paprastai masiškai eina į parkus ir rengia šventes, kurios kartais būna labai triukšmingos ir neapsieina be alkoholio.

Festivaliai atšaukiami pareigūnams intensyvinant pastangas suvaldyti susirgimo COVID-19 protrūkį Japonijoje, kur jau pranešta apie daugiau kaip 230 užsikrėtimo atvejų ir penkis mirties atvejus.

Mokyklos buvo uždarytos, vyriausybė ragina žmones dirbti iš namų ar važinėti į darbą ne piko valandomis, vengti didelių susibūrimų.

Dviejų Tokijo „Disney“ parkų – „Disneyland“ ir „DisneySea“ – operatorius penktadienį paskelbė, kad dėl viruso jie bus uždaryti maždaug dvi savaites.

Pramogų parkas „Universal Studios“ Osakoje taip pat uždarytas dviem savaitėms.