Netoli sienos su Olandija esančio Vokietijos Heinsbergo miesto valdžia paprašė su liga užsikrėtusių sutuoktinių pora bendravusių žmonių neiti iš namų. Apie tai penktadienį telefonu informavo institucijos atstovas spaudai Ulrichas Hollwitzas.

Minėta pora vasario vidury buvo karnavale, kuriame dalyvavo 400 žmonių. Remiantis laikraščio „Bild“ publikacija, dabar sutuoktiniams, taip pat jų artimiesiems ir draugams tenka gyventi izoliuotiems.

Vokietijoje nustatytų infekuotųjų skaičius penktadienį pakilo iki 48.
Penktadienį po pietų Berlyne rinksis krizių valdymo darbo grupė.

Ketinama aptarti tolesnius žingsnius, įskaitant ir galimybę atšaukti tarptautinę turizmo naujienų parodą ITB. Pigias keliones siūlantis oro vežėjas „EasyJet Plc“ pranešė apie ketinimą atšaukinėti skrydžius, kadangi keliautojų srautai ganėtinai sumažėjo – ypač nedaug skrendančiųjų į Italiją.

Didžiausia Europos ekonomika svarsto įvairias priemones, galinčias apsaugoti šaliai ypač svarbų eksporto sektorių ir eliminuoti nuostolius, kylančius dėl ekonominės veiklos lėtėjimo, kurio priežastis – koronaviruso plitimas. Lyginamasis DAX indeksas jau nukrito 4,8 proc.


Vokietija stebi transportavimo oru, jūra ir sausuma kelius. Turistų iš užsienio bus prašoma užpildyti specialias atvykimo formas, kuriose teks nurodyti anksčiau aplankytas šalis. Apie tai ketvirtadienį informavo Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis.

„Situacija akivaizdžiai pablogėjo, – konstatavo jis. – Frazė „epidemijos pradžia“ reiškia, kad atvejų skaičius didės.“

Šveicarija dėl koronaviruso uždraudžia visus didelius renginius

Šveicarija uždraudžia visus didelius renginius.

Dėl koronaviruso plitimo situacija Šveicarijoje, remiantis epidemijų įstatymu, vertinama kaip „ypatinga“, panešė vyriausybė. Dėl to uždraudžiami vieši ir privatūs renginiai, kuriuose vienu metu gali susiburti daugiau kaip 1 000 žmonių. Šis draudimas galios iki mažiausiai kovo 15 dienos. Draudimas apima ir sporto renginius, pavyzdžiui, futbolo rungtynes.

Šveicarijos sveikatos ministro Alaino Berseto duomenimis, šalyje iki šiol patvirtinta 15 koronaviruso atvejų. Per 100 asmenų yra karantinuoti.

„Easyjet“ dėl koronaviruso atšaukia skrydžius ir imasi mažinti išlaidas

Didžiosios Britanijos pigių skrydžių oro linijos „Easyjet“ dėl naujojo koronaviruso protrūkio atšaukia daug skrydžių ir imasi platesnių išlaidų mažinimo žingsnių.

Kelionių kryptys į Šiaurės Italiją ir iš jos, kur buvo nustatyta itin daug viruso užsikrėtimo atvejų, bus paveiktos smarkiausiai, penktadienį pranešė „Easyjet“. Bendrovė taip pat paskelbė besiimsianti žingsnių, skirtų sumažinti viruso plitimo poveikį savo verslui.

Pranešama, kad yra atidedamas bendrovės mastu vykdomas darbuotojų samdymas ir antrinių projektų bei išlaidų vykdymas. Darbuotojams bus siūloma eiti nemokamų atostogų. Bus siekiama sumažinti išlaidas administracijos skyriuje, taip pat bus sumažintos priemokos įmonės akcininkams.

Nepaisant to, „Easyjet“ pranešė, kad dar per anksti vertinti „Covid-19“ viruso protrūkio poveikį bendrovės metiniams rezultatams. Oro linijos teigia atidžiai stebinčios viruso naujienas ir artimai bendradarbiaujančios su valdžios institucijomis.