„Baltarusijoje užregistruotas pirmas įvežtinis koronaviruso atvejis“, – nurodė ministerija.

Respublikiniame epidemiologijos ir mikrobiologijos mokslo ir praktikos centre atlikti testai parodė, kad vienas Irano pilietis yra užsikrėtęs SARS-CoV-2.

„Vasario 27 dieną laboratorijoje... buvo nustatytas virusas vienam Irano piliečiui, atskridusiam iš Baku vasario 22 dieną. Pacientas ir kontaktų su juo turėję asmenys perkelti į uždarus boksus Minsko infekcinėje ligoninėje. Jaunuolis jaučiasi patenkinamai“, – sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Atsižvelgdama į epidemiologinės padėties Pietų Korėjoje, Irane ir Italijoje pablogėjimą, Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija priėmė sprendimą tikrinti visus piliečius, atvykstančius iš minėtų šalių nuo vasario 20 dienos, ir vykdyti dėl jų laboratorinę diagnostiką.

Šiuo metu Baltarusijoje taikomos sanitarinės ir epidemiologinės priemonės, kuriomis siekiama neleisti koronavirusui plisti, pridūrė ministerijos atstovai.


Nyderlanduose nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis

Nyderlanduose ketvirtadienį nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, paskelbė nacionalinis visuomenės sveikatos institutas.

Infekcija diagnozuota asmeniui, viešėjusiam Italijos šiaurėje, kur nustatyta daugiausiai užsikrėtimo koronavirusu atvejų Europoje.

Asmenims, turėjusiems „glaudžių kontaktų“ su užsikrėtusiu vyru, atliekami tyrimai, o jis pats laikomas izoliuotas ligoninėje pietiniame Tilburgo mieste, nurodė Nacionalinis visuomenės sveikatos ir aplinkos biuras (RIVM).

RIVM paragino šalies piliečius elgtis atsakingai, kad būtų išvengta naujų ligos atvejų.

„Palaikau tiesioginį ryšį su [sveikatos apsaugos ministru] Bruno Bruinsu ir kitais pareigūnais dėl priemonių, kurių buvo imtasi parengti tam mūsų šalį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vyriausybės vadovas Markas Rutte.

Premjeras pridūrė, kad tikisi, kad susirgęs pacientas pasveiks.

Užsikrėtęs vyras lankėsi Italijos Lombardijos regione. Keliuose šiaurės Italijos miestuose dėl naujojo koronaviruso protrūkio paskelbtas karantinas.

Ispanija tiria pirmuosius vietinius koronaviruso perdavimo atvejus

Ispanijos sveikatos apsaugos institucijos paskelbė tiriančios pirmuosius vietinius mirtino koronaviruso perdavimo atvejus, tarp šių atvejų – senyvo amžiaus vyras, sunkios būklės paguldytas į ligoninę.

Trys koronavirusu užsikrėtę žmonės – du Madride ir vienas Sevilijoje – nekeliavo į šalį, kurioje užfiksuotas koronaviruso protrūkis, teigė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) sveikatos ekstremaliųjų padėčių koordinatorius Fernando Simonas.

Nė vienas iš pacientų nekontaktavo su žmogumi, kuriam patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

„Tiriami galimi ryšiai su atvejais užsienyje, vadinamaisiais importuotais atvejais“, – tsakė F. Simonas.

Ispanijoje yra dar 12 patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, užsikrėtę žmonės atkeliavo iš Italijos, kur prasidėjo koronaviruso protrūkis Europoje.

F. Simono teigimu, jei bus patvirtinta, kad koronavirusas jau plinta Ispanijos viduje, vyriausybė turės imtis papildomų priemonių, tokių kaip „didelių žmonių susibūrimų masto mažinimas“.

Vienas iš dviejų vietinio koronaviruso perdavimo atvejų Madride yra 77-erių vyras, kuris sunkios būklės paguldytas į reanimaciją. Kitas pacientas yra 50-ies vyras, kurio būklė stabili.

Tuo tarpu Sevilijoje, Andalūzijos regione, koronavirusu užsikrėtė 62 metų amžiaus vyras, jis izoliuotas ligoninėje.

„Tai, kad negalime nustatyti, kur jis užsikrėtė koronavirusu, reiškia, kad virusas galėjo kurį laiką plisti Andalūzijoje“, – interviu radijui „Onda Cero“ anksčiau ketvirtadienį sakė F. Simonas.

Nuo epidemijos pradžios Ispanijoje koronavirusas diagnozuotas 17 žmonių, 15 iš jų virusas nustatytas šią savaitę.