V. Putino komentarai parodė, jog internete dažnai minima sąmokslo teorija, esą Rusijos lyderį bėgant metams vaizduodavo ar net pakeisdavo antrininkas, nėra visiškai be pagrindo.

Valstybinė naujienų agentūra TASS parodė V. Putinui populiarių interneto paieškų rusų kalba sąrašą, įskaitant „Putino dublerio įrodymą“.

„Ar jūs tikras?“ – paklausė interviu ėmęs žurnalistas.

„Taip“, – atsakė V. Putinas.

Pasak jo, jis niekada neturėjo antrininko, bet paklaustas, ar tokia idėja kada nors buvo aptarinėjama, patvirtino, kad tai buvo svarstyta.

„Aš atsisakiau turėti dublerių, – sakė V. Putinas. – Tai buvo sunkiausiais kovos su terorizmu laikais.“

V. Putinas, dirbdamas premjero, o paskui prezidento postuose, prižiūrėjo antrąjį karą su separatistais Čečėnijoje, vykusį nuo 1999 iki 2000 metų.

Rusijos ginkluotosioms pajėgoms paskelbus pergalę, Šiaurės Kaukaze dažnai vykdavo islamistų sukilėlių atakos, o svarbiausiuose Rusijos miestuose buvo įvykdyta mirtininkų atakų.

„Ar tai buvo šio amžiaus pradžioje?“ – paklausė žurnalistas Andrejus Vandenka, rengiantis virtinę interviu su V. Putinu jo atėjimo į prezidento postą 20-osioms metinėms.

„Taip“, – atsakė V. Putinas.

„Dubleris būtų ėjęs ten, kur pavojinga?“ – paklausė A. Vandenka.

„Na, taip, eitų, pasirodytų“, – patvirtino V. Putinas.

Gandai daugiausiai būdavo susiję su faktu, kad 67-erių prezidento veide nelabai matyti jo amžius, dingo maišeliai po akimis, be to, atrodė, kad jis vis prasčiau kalba vokiškai. Šią kalbą jis išmoko dirbdamas Sovietų Sąjungos agentu Rytų Vokietijoje.

2015 metais V. Putinas buvo 10-čiai dienų dingęs iš viešumos, ir tai buvo išprovokavę spėliones, kad jis galbūt dar kartą tapo tėvu, buvo nušalintas per perversmą, susirgo, pasidarė kosmetinę operaciją ar net mirė.

„Be gandų nuobodu“, – vėl atsiradęs pasakė V. Putinas.