Jis teigė nemanąs, kad viruso plitimas JAV yra neišvengiamas. Kartu prezidentas pabrėžė: „Kas beatsitiktų, mes esame visiškai pasiruošę“. D. Trumpas paskelbė, kad kovai su virusu JAV vyriausybėje vadovaus viceprezidentas Mike‘as Pence‘as.

D. Trumpas neatmetė tolesnių kelionių ribojimų dėl viruso. Šiuo metu užsieniečiams, kurie per praėjusias 14 dienų lankėsi Kinijoje, draudžiama atvykti į JAV. Prezidentas sakė, kad tokie suvaržymai gali būti taikomi ir asmenimis iš kitų šalių, kuriose plinta virusas. Kinija iki šiol yra labiausiai epidemijos apimta šalis. Nepaisant to, tikimasi ribojimus Kinijai atšaukti kiek įmanoma greičiau, kalbėjo prezidentas.

Nerimaujant dėl viruso plitimo, smuko akcijų kursai. Tačiau D. Trumpas sakė esąs tikras, kad akcijų rinkos atsigaus. Kartu jis pripažino, kad krizė dėl viruso gali turėti neigiamų padarinių JAV bendrajam vidaus produktui (BVP).

Sveikatos sekretorius Alexas Azaras spaudos konferencijoje Baltuosiuose rūmuose sakė, kad iki šiol JAV patvirtinta 15 koronaviruso atvejų. Taip pat užsikrėtę dar 45 amerikiečiai, kurie išskraidinti iš Kinijos ar Japonijos. Anot D. Trumpo, dauguma liginių, kuriems JAV diagnozuotas virusas, sveiksta.

CDC trečiadienio vakarą pranešė, kad tarp 15 JAV diagnozuotų atvejų yra vienas, kai, ligšioliniais duomenimis, infekuotasis nebuvo nei viruso apimtose teritorijose, nei turėjo kontaktą su kitu infekuotu asmeniu. Tai būtų pirmas toks atvejis JAV.

D. Trumpas atmetė opozicijoje esančių demokratų kritiką dėl reakcijos į virusą. Prezidentas antradienį lankydamasis JAV sakė, kad virusas JAV yra „labai kontroliuojamas“. Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi stočiai CNN trečiadienį komentavo: „Nemanau, kad prezidentas žino, apie ką kalba. Ir vėl“.

D. Trumpas trečiadienį pavadino N. Pelosi „nekompetentinga“. Ir pridūrė: „Ji turėtų sakyti, bendradarbiaukime, nes susiduriame su potencialiai didele problema. Ir galbūt tai bus tik maža problema“. N. Pelosi esą mėgina skleisti paniką. O pagrindo panikuoti esą nėra.

D. Trumpo vyriausybė kovai su naujuoju koronavirusu paprašė Kongreso 2,5 mlrd. dolerių. Demokratų vadovas Senate Chuckas Schumeris pareiškė, kad tai „per mažai ir per vėlu“. Jis pasiūlė 8,5 mlrd. dolerių biudžetą kovai su virusu.