Dar du turistai karantino sąlygomis laikomi ligoninėje – jiems nustatytas minėtasis virusas, skelbia standard.co.uk. Gydytojas iš Italijos kartu su žmona, kurie buvo apsistoję „H10 Costa Adeje Palace“ viešbutyje, jau perkelti į „Nuestra Señora de la Candelaria“ universitetinę ligoninę.

Dar du italai buvo iš dešimties turistų grupės, atskridusios į salą vasario 17 dieną. Nustačius, jog užsikrėtę virusu, jie karantinuoti toje pačioje ligoninėje.

Delfiprimena, kad Kanarų salose Tenerifėje antradienį buvo karantinuotas viešbutis, vienam ten apsistojusiam italų gydytojui diagnozavus naująjį koronavirusą COVID-19. Apie tai antradienį paskelbė ispanų pareigūnai.

Adechės miesto atstovai nurodė, kad karantinas paskelbtas viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“.

Ispanų žiniasklaida pranešė, kad viešbučio teritorijos neleidžiama palikti maždaug 1 000 ten esančių turistų.

Kanarų salos, esančios maždaug už 100 km į vakarus nuo Afrikos pakrantės, visais metų laikais pritraukia daug poilsiautojų iš Europos.

Italijos gydytojas, kuriam buvo diagnozuotas COVID-19, buvo izoliuotas vietos klinikoje, o jo mėginiai analizuojami netoli Madrido esančioje medicinos įstaigoje, siekiant patvirtinti pirminę diagnozę, vėlai pirmadienį tviteryje paskelbė salyno prezidentas Angelis Victoras Torresas.

Ispanijos privati naujienų agentūra „Europa Press“, remdamasi regiono vyriausybės sveikatos departamentu, pranešė, kad minėtas turistas atvyko iš vienos iš šiaurės Italijos vietovių, kur koronavirusu užsikrėtė šimtai žmonių. Pirmadienį pacientas dėl pablogėjusios savijautos savanoriškai nuvyko į kliniką Tenerifėje, informavo „Europa Press“.

Ispanijos vyriausybė antradienį sušaukė įvairių ministerijų specialiosios komisijos posėdį, taip pat surengė atskirą visų Ispanijos regionų sveikatos apsaugos institucijų vadovų susitikimą, siekdama įvertinti pasirengimą galimam infekcijos plitimui šalyje.

Į Tenerifę jie atvyko iš Didžiosios Britanijos. Jie patys susisiekė su ambasada. Ambasada palaiko su jais ryšį. Mūsų tautiečių prašoma artimiausiu metu susilaikyti nuo vykimo į pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adechės miestą ir jo apylinkes.

Ministerija artimiausiu metu pataria nevykti į pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adechės miestą ir jo apylinkes. URM rekomenduoja į Ispaniją vykstantiems ar jau šioje šalyje esantiems Lietuvos piliečiams išlikti budriems, su savimi visuomet turėti galiojančius asmens dokumentus. Taip pat siūloma vengti protestų ar demonstracijų požymių turinčių susibūrimų.