Koronavirusas užfiksuotas Tirolio regione, kuris ribojasi su Italija.

Iki šiol Austrijos teritorijoje dar nebuvo užfiksuota užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų. Abu žmonės savarankiškai kreipėsi į Austrijos medicinos įstaigas dėl aukštos temperatūros. Jų būklė yra stabili.

Preliminariais duomenimis, vienas iš infekuotųjų atvyko iš Lombardijos regiono Italijos šiaurėje, kur taip pat nustatyta užsikrėtimo atvejų.

Kroatijos ministras pirmininkas patvirtino pirmąjį užsikrėtimo koronavirusu atvejį.

Antradienį Kroatijos ministras pirmininkas Andrejus Plenkovičius pareiškė, kad šalyje patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis.

Tai pranešė laikraštis „Jutarnji list“.

„Koronavirusas diagnozuotas jaunuoliui. Jis serga nesunkiai“, – sakė premjeras.

Leidinio žiniomis, infekuotasis gydomas ligoninėje.

Visuomeninis transliuotojas HRT citavo sveikatos apsaugos ministrą Vili Berošą, sakiusį, kad užsikrėtęs vyras yra Zagrebo gyventojas, neseniai pabuvojęs Milane, – mieste šiaurės Italijos regione, apimtame šiuo metu didžiausio koronaviruso protrūkio Europoje.

V. Berošas stengėsi nesureikšminti pavojaus visuomenei.

gisanddata.maps.arcgis.com nuotr.

„Kol kas jam [pacientui] pasireiškė švelnesni simptomai, tikimės, kad tokia padėtis išliks“, – aiškino ministras.

„Šis susirgimas panašus į gripą. Didesnio sergamumo arba komplikacijų nesitikima. Sveikatos apsaugos tarnybos pasiruošusios daryti viską, kad užtikrintų mūsų žmonių saugumą“, – pabrėžė jis.

Italijoje, esančioje kitapus Adrijos jūros nuo Kroatijos, pastarosiomis dienomis smarkiai padaugėjo užsikrėtimo COVID-19 atvejų: nuo penktadienio jų skaičius išaugo nuo šešių iki daugiau kaip 283.

Italijoje jau mirė septyni šiuo virusu užsikrėtę žmonės. Visi jie buvo senyvi arba taip pat sirgo kitomis ligomis.

Kaip skelbia Pasaulio sveikatos organizacija, pagrindiniame epidemijos židinyje – Kinijoje – šiuo koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 77 tūkst. žmonių, iš jų daugiau kaip 2,6 tūkst. mirė.

Kai kuriose kitose šalyse padėtis irgi blogėjo – už Kinijos ribų jau užregistruota daugiau kaip 2,7 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir mirė daugiau kaip 40 žmonių.

Visi koronavirusu užsikrėtę prancūzai pasveiko

Šią informaciją paskelbė Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras Olivieris Veranas.

Jo teigimu, Prancūzijos teritorijoje virusas nebeplinta, informuoja BFMTV.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat nurodė, jog iš Romos atvykstantys žmonės nėra tikrinami, nes Italijos sostinėje neužfiksuota nė vieno koronaviruso atvejo.

Anksčiau buvo pranešta, kad šiandien iš ligoninės išleisti 27 563 nuo koronaviruso pasveikę žmonės.

Situacija Rusijoje – nežinoma

Rusijoje medikai dėl įtarimų sergant koronavirusu stebi per 20 tūkst. žmonių. Į properm.ru redakcijos užklausą, kiek žmonių Permės krašte šiuo metu stebimi dėl įtarimų sergant minėtuoju virusu, Permės krašto sveikatos apsaugos ministerijos atstovai pareiškė, kad tokios informacijos suteikti negali, nes ji „slapta“.

Pagal viešai pasiekiamus duomenis, Rusijoje užsikrėtę buvo 2 asmenys ir 2 pasveiko.

Dezinformacijos kampanija skatina nepagrįstas sąmokslo teorijas, teigiančias, kad JAV palaiko viruso COVID-19 protrūkį. Taip akivaizdžiai siekiama sugadinti JAV įvaizdį, išnaudojant pasaulį apėmusį nerimą dėl epidemijos, pirmiausia prasidėjusios Kinijoje.

Suklastotos paskyros naudojamos socialiniuose tinkluose „Twitter“, „Facebook“ ir „Instagram“, kad pakurstytų rusų teiginius ir sąmokslo teorijas, įskaitant įtarimą, kad virusą, nusinešusį daugiau nei 2,3 tūkst. žmonių gyvybių (daugiausia Kinijoje), paskleidė Centrinė žvalgybos agentūra (CŽA).

„Rusijos tikslas – skleisti nesantaiką ir kenkti JAV institucijoms ir aljansams iš vidaus, įskaitant slaptas ir prievartines neigiamos įtakos kampanijas“, – pareiškė laikinasis JAV Valstybės departamento sekretoriaus padėjėjas Europai ir Eurazijai Philipas Reekeris.

Koronavirusas pasiekė pietų Italiją

Italijoje koronavirusas antradienį pasiekė Toskaną ir Sicilijos salą, pranešė civilinės saugos agentūra.

Toskanoje patvirtinti pirmi du užsikrėtimo virusu atvejai, vienas jų – turistų mėgstamoje Florencijoje.

Sicilija pranešė apie vieną koronaviruso atvejį: susirgo vienas turistas iš COVID-19 protrūkio apimto Lombardijos regiono, kur liga diagnozuota 212 žmonių.

DELFI primena, kad Kanarų salose Tenerifėje buvo karantinuotas vienas viešbutis, vienam ten apsistojusiam italų gydytojui diagnozavus naująjį koronavirusą COVID-19, antradienį paskelbė ispanų pareigūnai.

Adechės miesto atstovai nurodė, kad karantinas paskelbtas viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“.

Ispanų žiniasklaida praneša, kad iš viešbučio teritorijos neleidžiama išeiti maždaug 1 000 ten esančių turistų.

Kanarų salos, esančios maždaug už 100 km į vakarus nuo Afrikos pakrantės, visais metų laikais pritraukia daug poilsiautojų iš Europos.

Italijos gydytojas, kuriam diagnozuotas COVID-19, buvo izoliuotas vietos klinikoje, o jo mėginiai analizuojami netoli Madrido esančioje medicinos įstaigoje, siekiant patvirtinti pirminę diagnozę, vėlai pirmadienį tviteryje paskelbė salyno prezidentas Angelis Victoras Torresas.

Ispanijos privati naujienų agentūra „Europa Press“, remdamasi regiono vyriausybės sveikatos departamentu, pranešė, kad minėtas turistas atvyko iš vienos iš šiaurės Italijos vietovių, kur koronavirusu užsikrėtė šimtai žmonių. Pirmadienį pacientas dėl pablogėjusios savijautos savanoriškai nuvyko į kliniką Tenerifėje, informavo „Europa Press“.

Tai jau antrasis užsikrėtimo atvejis Kanarų salose. Anksčiau šį mėnesį vienam turistui vokiečiui buvo paskirtas karantinas La Gomeros saloje, o Balearų salose – vienam Jungtinės Karalystės piliečiui. Abu buvo paleisti, kai pasveiko ir nebeturėjo jokių kitų ligos simptomų.

„La Vanguardia“ antradienį pranešė, kad patvirtintas viruso atvejis Katalonijoje. Tai jau ketvirtas ligos atvejis Ispanijoje.

Ispanijos vyriausybė antradienį sušaukė įvairių ministerijų specialiosios komisijos posėdį, taip pat surengė atskirą visų Ispanijos regionų sveikatos apsaugos institucijų vadovų susitikimą, siekdama įvertinti pasirengimą galimam infekcijos plitimui šalyje.

Naujojo koronaviruso COVID-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių.

Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 30-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino apie 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 2663 infekuotieji jau mirė.