„Tai – ne susirūpinimas dėl žmogaus teisių, tai – kapituliacija prieš teroristus ir net apdovanojimas už jų veiklą“, – pareiškė Rusijos diplomatijos vadovas Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryboje Ženevoje

S. Lavrovas apkaltino kai kurias vyriausybes „troškimu pateisinti radikalių ir teroristinių grupuočių siaubingus veiksmus“.

„Kitaip sunku būtų paaiškinti priminimus apie taikos sutarties su banditais sudarymo galimybę“, – sakė jis, kalbėdamas apie padėtį Idlibe.

Ilgus mėnesius trunkantis Rusijos palaikomų Sirijos pajėgų vykdomas Turkijos palaikomų sukilėlių puolimas Idlibe, kur bėgdami nuo smurto savo namus paliko šimtai tūkstančių žmonių.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas anksčiau pranešė apie savo planus kovo 5 dieną surengti Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos viršūnių susitikimą dėl besieskaluojančio konflikto.

Tačiau antradienį jis pareiškė, kad tą dieną surengs dvišales derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Stambule arba Ankaroje.

Ženevoje įsikūręs Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) antradienį paskelbtame pareiškime nurodė, kad yra „giliai sunerimęs“ dėl padėties, kurioje atsidūrė nuo konflikto bėgantys civiliai.

„Tai yra didžiausia pabėgėlių banga, kurią matėme per visą konfliktą Sirijoje. Idlibe nuožmiomis žiemos sąlygomis matome žmones, atsidūrusius spąstuose, izoliuotus ir neberandančius būdų kaip tai išgyventi. Tai visiškai nepriimtina“, – sakė TRKK vadovas Artimuosiuose Rytuose Fabrizio Carboni.

F. Carboni paragino visas dabartiniuose susirėmimuose dalyvaujančias šalis „nedelsiant“ leisti civiliams persikelti į saugią teritoriją.