B. Sanderso pasisakymai rodo, kad jis nesupranta daugelio žmonių Kuboje ir kitose kairiųjų vyriausybių valdomose Lotynų Amerikos šalyse „kančių“ arba kad senatoriaus „ideologija“ neleidžia jam matyti tenykštės situacijos, teigė J. Bideno komanda. B. Sanderso komentarai esą „labai žeidžia“ dėl politinio persekiojimo į JAV pabėgusius kubiečius.

Buvęs viceprezidentas J. Bidenas atstovauja pragmatiniam nuosaikiam demokratų sparnui. JAV, šalia vadovaujant buvusiam prezidentui Barackui Obamai, vykdė atsivėrimo komunistinei Kubai politiką – tai dalis kubiečių bendruomenės JAV priėmė neigiamai.

„Demokratų socialistu“ pasivadinęs B. Sandersas sekmadienį interviu stočiai CBS sakė, kad jis atmeta politinės sistemos Kuboje „autoritarinį charakterį“. Tačiau esą „neteisinga“ viską šioje valstybėje vertinti „kaip blogybę“. Kai pavyzdį jis įvardijo alfabetizacijos kampaniją po Kubos revoliucijos 1958-59 metais. „Ar tai buvo blogai tik todėl, kad tai darė Fidelis Castro?- klausė B. Sandersas.

Senatorių tada užsipuolė ir milijardierius Michaelas Bloombergas, kuris taip pat siekia tapti demokratų kandidatu į prezidentus. 2016 metais miręs F. Castro paliko „tamsų palimimą“ – prievartinio darbo stovyklas, religijos laisvės suvaržymus, šaudymo būrius ir „tūkstančių savo žmonių nužudymą“, - tviteryje rašė buvęs Niujorko meras.

„Bet žinoma, Bernie, kalbėkime apie jo (F. Castro) alfabetizacijos kampaniją“, - sarkastiškai pridūrė jis. Tiesa. B. Sandersas interviu vienareikšmiškai smerkė vyriausybės kritikų persekiojimą Kuboje.

B. Sandersas, savaitgalį laimėjęs pirminius rinkimus Nevadoje, sutvirtino savo, kaip favorito, vaidmenį. Kiti demokratų pirminiai rinkimai vyks šeštadienį Pietų Karolinoje. Po to vadinamąjį suerantradienį balsavimas vyks iš karto 14 valstijų. Tą dieną paaiškės trečdalis visų delegatų, kurie galiausiai partijos suvažiavime liepą nominuos D. Trumpo varžovą rinkimuose.