Senatoriai Chuckas Schumeris, Bobas Menendezas ir Sherrodas Brownas pirmadienį parašė valstybės sekretoriui Mike‘ui Pompei ir iždo sekretoriui Stevenui Mnuchinui ir pareikalavo „nedelsiant“ imti taikyti sankcijas vyriausybei Maskvoje bei visiems rusams, susijusiems su kišimusi į rinkimus.

„Daryti mažiau būtų vengimas atsakomybės saugoti ir ginti JAV nuo šios rimtos grėsmės mūsų nacionaliniam saugumui ir mūsų rinkimų proceso integralumui“, - rašė trys senatoriai.

Ch. Schumeris yra demokratų lyderis Senate, B. Mendezas ir Sh. Brownas - aukšti demokratai Senato Užsienio santykių ir Bankų komitetuose. Baltieji rūmai, Valstybės ir Iždo departamentai kol kas į laišką nereagavo.

Vienas šaltinis ketvirtadienį sakė, jog JAV žvalgyba praėjusią savaitę informavo parlamentarus apie tai, kad Rusija nori kištis į JAV rinkimus prezidento Donaldo Trumpo naudai. D. Trumpo patarėjas tai atmetė, kišimąsi paneigė ir Kremlius.

Penktadienį ir demokratų kandidatas į prezidentus Bernie‘is Sandersas sakė prieš maždaug mėnesį gavęs informacijos iš žvalgybos, jog atrodo, kad Rusija su savo dezinformacijos ir propagandos kampanijomis mėgina daryti įtaką prezidento rinkimams.

D. Trumpas praėjusią savaitę Nacionalinės žvalgybos direktorių Josephą Maguire‘ą pakeitė JAV ambasadoriumi Vokietijoje Richardu Grenelliu. Anot žiniasklaidos, D. Trumpą supykdė kongresmenams pateikta informacija apie Rusijos kišimąsi.