Per pastarąsias dvi dienas grupuotė dėl trijų savo kovotojų nužudymo paleido į Izraelį dešimtis raketų ir minosvaidžio sviedinių.

Al Quds“ brigados skelbia užbaigusios savo karinį atsaką į du nužudymo nusikaltimus Kan Junise ir Damaske“, – sakoma grupuotės karinio sparno pranešime.

Izraelio kariuomenė anksčiau pirmadienį pranešė, kad iš palestiniečių anklavo buvo paleista 20 „sviedinių“, iš kurių 18 numušė žydų valstybės oro erdvės gynybos sistemos.

Izraelio policijos paskelbtose nuotraukose matyti, kad mažiausiai vienas šių sviedinių ar raketų nukrito tuščioje vaikų žaidimo aikštelėje.

Sekmadienį „Islamo džihadas“, atsakydamas į incidentą prieš sienos su Izraeliu, per kurį izraeliečių pajėgos nukovė vieną kovotoją, paleido iš Gazos Ruožo daugiau kaip 20 raketų

Izraelio kariuomenė pranešė atsakiusi į šias atakas aviacijos smūgiais „teroro objektams“ visame Gazos Ruože, taip pat taikiniams netoli Sirijos sostinės.

Per smūgį Damasko apylinkėse žuvo du „Islamo džihado“ kovotojai ir keturi Irano remiamų pajėgų, palaikančių Sirijos prezidentą Basharą al Assadą, kovotojai, nurodė padėtį šioje šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Nuo konflikto Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis įvykdė šimtus smūgių kaimyninėje šalyje, daugiausiai taikydamasis į vyriausybės pajėgas, taip pat jas remiančias Irano pajėgas ir islamistų grupuotės „Hizbollah“ kovotojus.

Vis dėlto žydų valstybė retai pripažindavo rengianti tokius smūgius.