„Yra dešimtys sužeistųjų, įskaitant kelis sunkiai sužalotus“, – naujienų agentūrą AFP informavo Volksmarseno policijos atstovė.

Naujienų agentūrai DPA ji sakė, kad tarp sužeistųjų yra vaikų. Automobilį vairavęs asmuo sulaikytas.

Pranešama, kad į paradą stebėti susirinkusius žmones prie vienos parduotuvės rėžėsi automobilis. Vietos transliuotojas „Hessenschau“ pranešė, kad sužeista mažiausiai 10 žmonių, tarp jų – ir vaikų. Kitas vietos leidinys sužeistųjų priskaičiavo mažiausiai 15.

Vokietijos policija: vairuotojas tyčia nukreipė automobilį į žmones, bet tai ne teroro aktas

Pirmadienį Vokietijos Folkmarzeno mieste per karnavalą vairuotojas tyčia nukreipė automobilį į minią, bet tai nebuvo teroro aktas. Tai žurnalistams pareiškė policijos atstovas.
„Mes nelaikome šio incidento teroro aktu“, - cituoja pareigūną naujienų agentūra DPA. Kartu jis pabrėžė, kad, iš visko sprendžiant, tai buvo „tyčinė veika“.

Anksčiau laikraštis „Bild“ pranešė, kad per incidentą karnavalo metu nukentėjo daugiau kaip 30 žmonių, tarp kurių yra vaikų. Preliminariais duomenimis, žuvusiųjų nėra.

Pasak mačiusiųjų, sidabrinės spalvos mersedeso vairuotojas apvažiavo atitvarus, sąmoningai nukreipė automobilį į žmones ir paspaudė akceleratorių. Mašina minioje nuvažiavo kelias dešimtis metrų, kol sustojo.

Policija sulaikė įtariamąjį. Dabar jis apklausiamas. Pasak portalo „Focus Online“, tai – 29 metų amžiaus vietos gyventojas, Vokietijos pilietis.

Vokietijos prokurorai po apklausos pranešė, vokiečiui, nukreipusiam savo automobilį į žmonių minią Volkmarseno miestelyje per karnavalą, gresia kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti.

Tyrimas tęsiamas „visomis kryptimis“, sakoma Frankfurto prokurorų pranešime.
Pasak prokurorų, per nelaimę sužaloti apie 30 žmonių, tarp jų yra vaikų.

Vasario karnavalai Vokietijoje paprastai sutraukia šimtus tūkstančių žmonių.

Daugelyje Vokietijos miestų Užgavėnių išvakarėse švenčiamas vadinamasis „Rožių pirmadienis“ (Rosenmontag). Per šią šventę kostiumais pasipuošę suaugusieji ir vaikai dalyvauja paraduose, kur žmonės groja įvairiais muzikos instrumentais ir nuo platformų žiūrovams mėto saldainius.

Nelaimė įvyko kelios dienos po tą pačią Heseno žemę sukrėtusios atakos, pareikalavusios 10 žmonių gyvybių.

43 metų vokietis trečiadienį netoli Frankfurto esančiame Hanau nušovė devynis žmones viename kaljano bare ir kavinėje, o tada veikiausiai nušovė savo motiną ir nusišovė. Užpuolikas paliko padrikų tekstų ir vaizdo įrašų, kuriuose reiškė paramą rasistinėms pažiūroms, ragino vykdyti genocidą.