Pirmadienį aukų skaičius buvo vėl padidėjęs – sekmadienį buvo paskelbta apie 97 aukas

Komisija taip pat patvirtino 409 naujus užsikrėtimo atvejus žemyninėje Kinijoje. 398 jų buvo Hubėjuje.

Daugelis provincijų pranešė neužfiksavusios naujų užsikrėtimo atvejų jau kelias dienas iš eilės, bet Hubėjuje ir kai kuriose šalyse, neskaitant Kinijos, padėtis blogėjo.

Ne Hubėjuje pirmadienį mirė tik vienas žmogus – pietinėje Hainano provincijoje virusas COVID-19 pareikalavo 55 metų gydytojo gyvybės, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Koronavirusas išplito daugiau kaip 25 šalyse ir kelia didėjantį susirūpinimą dėl naujų protrūkio židinių Europoje, Vidurio Rytuose ir Azijoje.

Italija paskelbė jau apie trečio paciento mirtį ir virtinę užsikrėtimo atvejų, privertusių tarnybas atšaukti sporto renginius, apriboti lankymąsi viešose vietose ir nutraukti Venecijos karnavalą.

Irane patvirtintų viruso aukų skaičius išaugo iki aštuonių, todėl aplinkinės valstybės uždraudė keliones į šią šalį.

Vis tik Kinijoje šiuo metu per dieną užregistruojamų naujų užsikrėtimo atvejų skaičiai yra pastebimai sumažėję nuo buvusių protrūkio pradžioje.

Kita vertus, tarnybos sukėlė neaiškumų, ne kartą keisdamos užsikrėtusiųjų skaičiavimo metodus.

Protrūkis Pietų Korėjoje tapo didžiausias už Kinijos ribų

Pietų Korėjai pirmadienį pranešus apie 161 naują užsikrėtimo koronavirusu COVID-19 atvejį bendras pacientų skaičius šalyje išaugo iki 763, tad ši šalis tapo didžiausiu šios ligos protrūkio centru pasaulyje, neskaitant Kinijos.

Šalyje užsikrėtimo atvejų skaičius smarkiai išaugo, praeitą savaitę susidarius viruso išplitimo židiniui vienoje religinėje bendruomenėje pietiniame Tegu mieste.

Dauguma užsikrėtimų, įskaitant 129 pirmadienį patvirtintus atvejus, susiję su šiame mieste veikiančia Šinčondžio (Shincheonji) Jėzaus bažnyčia, daugelio laikoma sekta, sakoma Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrų pranešime.

Medikai pranešė, kad mirė du pacientai, abu – susiję su antru protrūkio židiniu vienoje Čongdo miesto ligoninėje. Bendras COVID-19 protrūkio aukų skaičius Pietų Korėjoje išaugo iki septynių.

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas sekmadienį paskelbė, kad šalyje įvedamas aukščiausias, „raudonasis“ pavojaus lygis, siekiant sutelkti tarnybų pastangas suvaldyti didėjantį protrūkį.

Vyriausybė savaitei sustabdė šalies vaikų darželių ir mokyklų darbą, taip pat planuoja įvesti griežtesnį dviejų savaičių stebėjimo laikotarpį iš Kinijos atvykstantiems asmenims.

Italijoje uždaromi miesteliai

Italijos pareigūnai sekmadienį pranešė, kad nutraukiami žymiojo Venecijos karnavalo renginiai, siekiant sustabdyti naujojo koronaviruso plitimą.

Toks sprendimas priimtas užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu skaičiui Italijoje pasiekus 133.

Veneto administracijos vadovas Luca Zaia sakė, kad renginiai stabdomi nuo sekmadienio vakaro.

Karnavalas, kasmet pritraukiantis dešimtis tūkstančių lankytojų, turėjo tęstis iki antradienio.

Pareigūnų teigimu, Venecijoje koronavirusas COVID-19 diagnozuotas trims žmonėms. Visi jie yra įkopę į 9-ą dešimtį ir yra hospitalizuoti, jų būklė kritinė.

Beveik visi Italijoje patvirtinti koronaviruso atvejai yra šiaurinėje šalies dalyje, įskaitant šiaurės rytinį Veneto regioną, kuriam priklauso ir Venecija.

Keliolika šiaurinių Italijos miestelių buvo uždaryti. Tai reiškia, kad į juos neįleidžiami ir iš jų neišleidžiami žmonės.

Vokietijoje dėl koronaviruso jau trūksta medicininių kaukių

Vokietijos vaistinės jau kelias savaites išparduoda visas turimas medicinines kaukes, tačiau naujų kaukių pristatymas stringa.

„Yra reikšmingų pristatymo vėlavimų ir sunkumų“, – sakė Vokietijos vaistinių asociacijos (PHAGRO) pirmininkas Thomas Porstneris. Vokietijos vietos tiekėjai jau kurį laiką skundžiasi dėl medžiagų trūkumo.

Medicininių kaukių paklausa smarkiai šoktelėjo dėl koronaviruso COVID-19 protrūkio, tvirtino Vokietijos farmacininkų asociacijų konfederacijos atstovai.

Tiesa, kaukės nėra veiksminga priemonė apsisaugoti nuo koronaviruso.

„Jos nėra labai tinkamos kasdienei apsaugai“, – Vokietijos infekcijų instituto tyrėjas Berndas Salzbergeris.

Pasak B. Salzbergerio, paprasta medicininė kaukė, dengianti burną ir nosį, neapsaugo nuo koronaviruso. Mokslininko teigimu, veido kaukės su apsauginiu filtru yra tinkamos medikams apsisaugoti, tačiau jos nebūtinai tinka kasdieniam naudojimui.

Kuveitas ir Bahreinas paskelbė apie pirmuosius užsikrėtimo atvejus

Kuveitas ir Bahreinas pirmadienį paskelbė savo teritorijose užfiksavę pirmuosius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus ir pridūrė, kad jie visi susiję su apsilankymais Irane.

Kuveito sveikatos apsaugos ministerija informavo apie tris tokius pacientus, o Bahrainas – apie vieną užsikrėtusį pilietį, grįžusį namo iš šiitiškos respublikos.