22 metų manekenė Anastasija Zinčenko ketvirtadienį turėjo išskristi su kitais 72 žmonėmis, bet nusprendė likti, kinų pareigūnams pareiškus, kad ji negali į lėktuvą pasiimti savo Pomeranijos špicės Mišel, nes neturi visų reikiamų dokumentų.

„Mes jūsų ten nepaliksime. Norėjau jums asmeniškai paskambinti, nes man tai labai svarbu“, – kalbėdamasis su A. Zinčenko sakė V. Zelenskis. Telefoninio pokalbio įrašą mergina paskelbė socialiniame tinkle „Instagram“.

„Tikrai rasime būdų ir priemonių. Rasime būdą jus sugrąžinti“, – sakė prezidentas.

Ukraina kol kas nėra patvirtinusi jokių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, bet bendrai nuo jo jau mirė daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, o užsikrėtusiųjų yra daugiau kaip 74 tūkst., daugiausia Kinijoje.

45 ukrainiečiai ir 27 kitų šalių piliečiai ketvirtadienį iš Uhano atskrido į Ukrainą specialiai užsakytu lėktuvu.

Jie buvo vežami į karantiną vienoje sanatorijoje Poltavos srityje šalies vidurio regione, bet pasklidus gandams ir panikai vietos gyventojai blokavo kelius ir svaidė akmenis į evakuotus žmones vežusius autobusus.

V. Zelenskio atstovė patvirtino, kad prezidentas paskambino A. Zinčenko norėdamas „ją nuraminti“.

Pareigūnai ieško būdų evakuoti merginą ir jos šunį, naujienų agentūrai AFP sakė atstovė Julija Mendel.

A. Zinčenko yra kilusi iš Chersono Pietų Ukrainoje, o nuo 2017 metų dirbo Kinijoje. Ji socialiniuose tinkluoseyra paskelbusi daugybę nuotraukų su savo baltu pūkuota kalyte.

„Niekada jos nepaliksiu ir neišduosiu. Ji mano draugė ir mano šeima“, – šį mėnesį instagrame parašė manekenė.