„Mane labai sukrėtė tragedija, įvykusi praėjusį vakarą Hanau [mieste]. Galvoju apie aukų šeimas ir draugus, kuriems noriu pareikšti nuoširdžiausią užuojautą. Šiandien gedime drauge su jumis“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, buvusi Vokietijos ministrė.

Panašiai tviteryje rašė ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis bei Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli.

„Beprasmė žmonių gyvybių netektis yra tragedija – nesvarbu, kur tai įvyksta. Po šios siaubingos atakos galvojame apie žmones Hanau. Nuoširdžiai užjaučiame aukų giminaičius ir draugus“, – sakė Ch. Michelis.

D. Sassoli tviterio žinutėje sakoma: „Šokiruotas ir labai nuliūdęs dėl šaudynių siaubo Vokietijos Hanau mieste. Galvojame apie aukas ir jų artimuosius. Vieningai stojame prieš bet kokias neapykantos ir smurto formas.“

Kovos su terorizmu prokurorai vadovauja tyrimui dėl šaudynių Vokietijos vakaruose esančiame Hanau. Jie sakė įtariantys „ksenofobinį motyvą“.

Šaudynės vyko dviejuose baruose Hanau mieste, esančiame apie 20 km nuo Frankfurto, o užpuoliko netrukus ėmė ieškoti ginkluotos policijos pajėgos, buvo pasitelkti ir sraigtasparniai.

Centrinės Heseno žemės policija pranešė anksti ketvirtadienį aptikusi įtariamą kaltininką negyvą jo namuose Hanau, kai buvo surastas automobilis, kuriuo jis paspruko ir kurį matė liudininkai.

Tuose namuose buvo rastas dar vienas lavonas; visuomeninis transliuotojas ARD pranešė, kad tai įtariamojo motina.

Ataka buvo įvykdyta svarbaus viršūnių susitikimo Briuselyje, kur valstybių ir vyriausybių vadovai pradės įtemptas derybas dėl 2021–2027 metų ES biudžeto, išvakarėse.