R. Grenellas buvo paskirtas eiti nacionalinės žvalgybos direktoriaus pareigas. Dėl tokio laikino statuso jam nereikės pereiti patvirtinimo proceso Senate, nebent D. Trumpas paskirtų jį dirbti nuolat.

Šias pareigas R. Grenellas perima iš Josepho Maguire'o, atsargos admirolo, kuris nacionalinės žvalgybos direktoriaus pareigas turėjo eiti iki kovo.

D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad R. Grenellas „nepaprastai gerai atstovavo mūsų šaliai“.

„Laukiu galimybės dirbti su juo. Norėčiau padėkoti Joe Maguire'ui už jo nuostabų darbą ir mes laukiame galimybės glaudžiai dirbti su juo, galbūt kitose pareigose administracijoje!“ – pridūrė prezidentas.

Nacionalinės žvalgybos direktorius prižiūri didžiulį JAV žvalgybos aparatą ir atsiskaito tiesiogiai prezidentui.

R. Grenellas bus pirmasis savo homoseksualumo neslepiantis D. Trumpo administracijos narys.

Diplomatinėje tarnyboje jis sukėlė sąmyšį veikdamas kaip D. Trumpo politikos dėl Irano, Kinijos ir kitų klausimų, kuriais Europos sostinės ne visada pritaria Baltiesiems rūmams, vykdytojas.

Pernai, netrukus po to, kai jis tapo ambasadoriumi Vokietijoje, pasigirdo raginimų jį nušalinti dėl jo pareikštos paramos dešiniojo sparno politikams Europoje.

Tačiau D. Trumpas, kaip pranešama, laiko R. Grenellą ištikimu sąjungininku, padedančiu jam vėl įsitvirtinti po išteisinimo istoriniame apkaltos teisme Kongrese ir artėjant lapkritį vyksiantiems prezidento rinkimams.

Samantha Powers, kuri valdant prezidentui Barackui Obamai buvo ambasadorė Jungtinėse Tautose, tviteryje parašė, kad tokio atvirai politiško žmogaus paskyrimas į šį žvalgybos postą „būtų parodija“.

Demokratų senatorius Markas Warneris pareiškime sakė, kad „prezidentas asmenį be jokios žvalgybinio darbo patirties parinko dirbti laikinuoju šalies žvalgybos bendruomenės vadovu“.