17-metis Salahas Zakarna buvo pašautas į krūtinę ir vėliau mirė, palestiniečių pajėgoms susirėmus su ginkluotais gyventojais Vakarų Kranto šiauriniame Kabatijos mieste, nurodė palestiniečių naujienų agentūra „Ma'an“. Kol kas neaišku, kas pašovė berniuką.

Pranešime sakoma, kad palestiniečių pajėgos stengėsi neleisti žmonėms šaudyti į orą švenčiant vieno vietos vyro, paleisto iš Izraelio kalėjimo, sugrįžimą. „Ma'an“ informavo, kad per šį incidentą dar keli žmonės, įskaitant saugumo pajėgų narius, buvo sužeisti.

Palestinos Autonomija, kontroliuojanti dalį Izraelio okupuoto Vakarų Kranto, nurodė pradėjusi tyrimą dėl paauglio žūties ir pažadėjo atsakinguosius patraukti atsakomybėn.

Palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso populiarumas pastaraisiais metais nusmuko, jo administracijai nesugebant įkurti nepriklausomos valstybės ir išspręsti nesutarimų su Gazos Ruožą kontroliuojančiu islamistų judėjimu „Hamas“. Palestinos Autonomija taip pat neretai kaltinama išsikerojusia korupcija.

M. Abbasas stengėsi išlaikyti saugumo ryšius su Izraeliu, nors vėliausios aukšto lygio taikos derybos nutrūko prieš daugiau kaip dešimtmetį. Šis bendradarbiavimas saugumo srityje labai nepopuliarus tarp palestiniečių, laikančių jį okupacijos išplėtimu.