Įtariama, kad už šią vėliausią ataką atsakingi islamistų judėjimo „al Shabaab“ kovotojai iš kaimyninio Somalio.

„Įvyko autobuso užpuolimo incidentas, per kurį žuvo trys žmonės“, – pareiškė vienas aukšto rango policijos pareigūnas Manderoje, su Somaliu besiribojančiame rajone.

Autobuso savininkas teigė, kad ataka buvo įvykdyta apie 11 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku, užpuolikams apšaudžius iš Manderos miesto važiavusį autobusą.

Pasak jo, autobuso nelydėjo saugumo pajėgos – tokios atsargumo priemonės kartais imamasi regione, nes „al Shabaab“ ten surengia daug išpuolių.

Nuo šių metų pradžios su teroristų tinklu „al Qaeda“ siejami kovotojai ėmė aktyviau vykdyti atakas Kenijos rytuose, regione palei Somalio sieną.

„al Shabaab“ sausį paskelbė pareiškimą, kuriuo įspėjo, kad Kenija „niekada nebus saugi“, taip pat pažėrė grasinimų turistams ir JAV interesams šioje šalyje.

Grupuotė paragino Kenijos vyriausybę išvesti savo pajėgas iš Somalio, kol dar „turi tokią galimybę“.

Nairobis pasiuntė savo karius į Somalį 2011 metais, prisidėdamas prie Afrikos Sąjungos taikos palaikymo misijos, kovojančios su „al Shabaab“ kovotojais. Nuo to laiko ekstremistai surengė kelias brutalias atsakomąsias atakas prieš keniečių pajėgas Somalyje ir prieš civilius gyventojus Kenijoje.