„Tikėčiausi, kad žmogus, kurį giname suteikdami politinį prieglobstį, turi elgtis kaip pavyzdingas pilietis“, – radijui „France Inter“ sakė ministras.

Pasak jo, jei teismas pripažins P. Pavlenskį kaltu, „galėsime persvarstyti prieglobsčio suteikimo jam klausimą“.

Šiuo metu prancūzų pareigūnai aktyviai tiria dvi bylas, kuriose figūruoja 2017 metais po kelių radikalių protesto akcijų Rusijoje į Prancūziją pabėgęs ir čia prieglobstį gavęs 35 metų P. Pavlenskis.

Viena šių bylų susijusi su politiniu skandalu, kilusiu P. Pavlenskiui internete paviešinus intymų įrašą, kuriame matyti garsus politikas iš Prancūzijos valdančiosios centristų partijos „Respublika, pirmyn!“ (Le Republique En Marche, LREM) Benjaminas Griveaux, siekęs Paryžiaus mero posto.

Paaiškėjo, kad vedęs ir du vaikus turintis politikas šį įrašą nusiuntė P. Pavlenskio merginai Alexandrai de Taddeo. Už tokios medžiagos paviešinimą be B. Griveaux leidimo P. Pavlenskis pagal Prancūzijos įstatymus gali būti nuteistas kalėti dvejus metus ir sumokėti baudą.

Rusų aktyvistas aiškino, kad šio „performanso“ tikslas yra parodyti prancūzų politikų dviveidiškumą. Jis gyvenąs Paryžiuje, todėl jam esą ne tas pats, kas užims sostinės mero postą.

Dėl paviešinto įrašo B. Griveaux praėjusią savaitę staiga nusprendė nebedalyvauti Paryžiaus mero rinkimuose.

Antras tyrimas yra susijęs su gruodžio 31 dieną viename Paryžiaus bute įvykusiu konfliktu, kurio metu rusas griebėsi virtuvinio peilio. Skelbiama, kad per naujametinį vakarėlį buvo sužaloti du žmonės, o pačiam rusui per galvą buvo trenkta buteliu. P. Pavlenskis pripažįsta, kad dalyvavo muštynėse, bet tvirtina, kad peilio nenaudojo.

P. Pavlenskis ir jo mergina šiuo metu paleisti, jiems taikomos teismo kontrolės priemonės.