2017 metais po kelių radikalių protesto akcijų Rusijoje į Prancūziją pabėgęs ir čia prieglobstį gavęs 35 metų P. Pavlenskis prisipažino, kad paskelbė šį vaizdo įrašą specialiai „nedoram“ įtakingų žmonių elgesiui viešinti sukurtoje interneto svetainėje.

Jis sakė norėjęs atskleisti Prancūzijos valdančiosios partijos kandidato į sostinės merus Benjamino Griveaux, vedusio dviejų vaikų tėvo, „veidmainystę“.

P. Pavlenskis ir jo 29 metų mergina Alexandra de Taddeo, kuri, kaip manoma, gavo įrašą, buvo apkaltinti privatumo pažeidimu ir seksualinio pobūdžio vaizdų platinimu be sutikimo.

Dėl įrašo, kuriame matyti besimasturbuojantis B. Griveaux ir kurį drauge su pikantiškomis žinutėmis nusiuntė 2018 metais, prancūzų politikas praėjusią savaitę staiga nusprendė nebesiekti Paryžiaus mero posto.

42 metų buvęs vyriausybės atstovas yra pirmas prancūzų aukšto rango politikas, pasitraukęs iš rinkimų kovos dėl sekso skandalo šalyje, kurioje tradiciškai atlaidžiai žiūrima į politikų privatų gyvenimą.

Šeštadienį Paryžiuje sulaikyti P. Pavlenskis ir A. de Taddeo dvi dienas buvo apklausiami. A. de Taddeo antradienį buvo paleista, jai nurodyta nebandyti susisiekti su P. Pavlenskiu.

Jos advokatė Noemie Saidi-Cottier patvirtino, kad jos klientė gavo žinučių iš B. Griveaux, bet neigė, kad ji jas laikė planuodama panaudoti prieš jį.

„Ji jas laikė tam, kad laikytų“, – sakė N. Saidi-Cottier ir pridūrė, kad A. de Taddeo „nėra atsakinga už vaizdų paskelbimą“.

Manoma, kad teisės studentė A. de Taddeo, kuri kalba keliomis kalbomis, įskaitant rusų, turi ir daugiau vaizdo įrašų, gautų iš B. Griveaux, sakė vienas tyrimui artimas šaltinis.

Užuojautos banga


Išeidamas iš teismo rūmų P. Pavlenskis išreiškė viltį, kad ir toliau galės viešinti „valstybės tarnautojų, politikų, galios atstovų“ intymius įrašus.

Dėl P. Pavlenskio taip pat atliekamas tyrimas, susijęs su gruodžio 31 dieną viename Paryžiaus bute įvykusiu konfliktu, kurio metu rusas griebėsi virtuvinio peilio. Skelbiama, kad per naujametinį vakarėlį buvo sužaloti du žmonės, o pačiam rusui per galvą buvo trenkta buteliu. P. Pavlenskiui dėl šio atvejo kaltinimai nėra pareikšti, sakė jo advokatas.

Intymaus įrašo paviešinimas Prancūzijoje išprovokavo palaikymo ir užuojautos B. Griveaux bangą. Prancūzijos žiniasklaida ir įvairių politinių pažiūrų politikai, kurie sekso skandalus laiko privačiais dalykais, B. Griveaux šiuo atveju vadina auka.

P. Pavlenskis, labiausiai žinomas dėl 2013 metais surengto politinio protesto Maskvos Raudonojoje aikštėje, kai vinimis prie grindinio prikalė savo kapšelį, praeitą savaitę naujienų agentūrai AFP pabrėžė, kad jam užkliuvo ne B. Griveaux moraliniai įsitikinimai, o politinis „apgaudinėjimas“, nes kandidatas pagrindine savo kampanijos tema buvo pasirinkęs šeimas.

Iki municipalinių rinkimų likus vos mėnesiui, sveikatos apsaugos ministrė Agnes Buzyn sekmadienį pranešė, kad valdančioji E. Macrono centristų partija „Respublika, pirmyn!“ (Le Republique En Marche, LREM) nominavo ją vietoje B. Griveaux kandidate į Paryžiaus mero postą.

Jos laukia sunki kova su dabartine Paryžiaus mere socialiste Anne Hidalgo. Iki minimo įrašo paviešinimo B. Griveaux ir taip buvo gerokai atsilikęs trečias kandidatas.

P. Pavlenskis, kuris yra surengęs ne vieną radikalų protestą, prieglobstį Prancūzijoje gavo susipykęs su Rusijos valdžia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)