Susirėmimas kilo sekmadienį į neramų Birao miestą įžengus „Liaudies fronto už Centrinės Afrikos Respublikos atgimimą“ (FPRC) kovotojams, bet šie paskui buvo atstumti, pareiškė vyriausybės atstovas Ange Maxime'as Kazagui.

„FPRC gretose yra 12 žuvusiųjų“, – nurodė jis.

JT taikos palaikymo misija MINUSCA savo pareiškimu patvirtino, kad „gerai ginkluoti“ FPRC kovotojai buvo įžengę į miestą, bet vėliau buvo atstumti.

FPRC yra viena didžiausių ginkluotų grupuočių Centrinės Afrikos Respublikoje – prieigos prie jūros neturinčioje skurdžioje valstybėje, kur didžiąją dalį teritorijos kontroliuoja sukarintos organizacijos, neretai kovojančios viena su kita dėl išteklių kontrolės.

2014 metais FPRC buvo užėmusi svarbių kelių sankryžoje esantį Birao: ta pergalė leido grupuotei rinkti mokesčius už prekes, gabenamas iš kaimyninio Sudano.

Liepą kilo smurtas tarp FPRC ir „Centrinės Afrikos teisingų išvaduotojų judėjimo“ (MLCJ) kovotojų, dauguma kurių priklauso karų etninei grupei. Šiuo metu miestą kontroliuoja MLCJ, tačiau ten toliau dažnai liejasi kraujas.