Šis incidentas įvyko nepraėjus nė dviem savaitėms po kitame šalies mieste įvykusios tragedijos, kai vienas karys, siautėjęs kareivinėse ir prekybos komplekse, nušovė iš viso 29 žmones.

Šįkart šūviai aidėjo Tailando sostinės centre esančiame prekybos centre „Century Mall“ veikiančioje grožio klinikoje. Į ją įsiveržęs vyras šovė į savo buvusią partnerę – kaip pranešama, dėl jos numanomo romano.

Per incidentą viena moteris žuvo, dar viena buvo sužeista. Pareigūnai kol kas neatskleidė jų tapatybės arba konkrečių ryšių su šauliu.

Dešimčia dienų anksčiau Tailando šiaurės rytiniame Nakon Ratčasimos mieste įvyko dešimtis gyvybių nusinešusios šaudynės, kol policija galiausiai nukovė užpuoliką karį.

Vis dėlto policijos pulkininkas Bavornphobas Sunthornraekha tvirtino, kad antradienį įvykusį incidentą Bankoke nulėmė „asmeninės problemos“ ir kad jis niekaip nesusijęs su šaudynėmis Nakon Ratčasimoje.

„Tai nutiko dėl pavydo, – aiškino pareigūnas. – Tai nėra incidento kopijavimas.“

Įtariamas šaulys tebėra laisvėje, nurodė policija.

Tailande šaunamieji ginklai yra lengvai prieinami, o ginčai tarp partnerių arba šeimų narių dažnai perauga į kruviną smurtą.

Vasario 8-ąją įvykusios šaudynės Nakon Ratčasimoje pakurstė visuomenės pyktį prieš kariuomenę.

Tąsyk karys, pavogęs automatų iš kareivinių arsenalo, prieš pradėdamas žudynes per „Facebook“ paskelbė žinučių, kuriose skundėsi nesąžiningu vieno vado elgesiu.

Per 17 valandų trukusią apsiaustį prekybos centre jis socialiniame tinkle skelbė žinutes apie savo veiksmus ir pliekė į civilius.